„Селският глупак” вкарал бойно куче в училище

Привикванията на Максимов в полицията не са репресивни, каза Цветан Цветанов

„Селският глупак” вкарал бойно куче в училище | StandartNews.com

София. Варненецът Боян Максимов, който засне спящи полицаи в патрулка, е разхождал бойно куче в училищен двор. Това каза в студиото на „Здравей, България” вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Какво щяхте да ме питате, ако това куче беше нахапало някого”, риторично попита МВР-шефът. Той отново подчерта, че привикванията на Максимов от униформените в морската ни столица не са репресивни. Мъжът е хващан с 1 килограм амфетамини и е излежавал 2-годишна ефективна присъда.

Боян Максимов влезе в обективите на медиите след като в началото на юли засне спящи в патрулка полицаи и взриви социалните мрежи с фотоса. По-късно папаракът се оплака, че усетил реваншизъм от страна на полицаите и посочи няколко случая, в които са му съставени актове за това, че не носи лична карта и разхожда кучето си без каишка.

Разразилата се сага в крайна сметка коства главата на регионалната говорителка на полицията Калинка Пенчева. В ефира на Би Ти Ви тя каза: “Лицето Максимов не е чак толкова велико, че да се занимаваме с него. Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави”.

Дни след изказването лично премиерът Бойко Борисов обяви, че Калинка си отива от поста заради уронване на престижа на ведомството. Процедурата по отстраняването й се забави с няколко дни заради дисциплинарната проверка, която течеше срещу нея. От друга страна, тя попада под специални защити от Кодекса на труда като майка на дете под 6 години и се чакаше специално разрешение от Инспекцията по труда. Самата Пенчева пък обясни, че направила непремереното изказване, понеже мислела, че е извън ефир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай