Село съди ЧЕЗ за спрян ток

Село съди ЧЕЗ за спрян ток | StandartNews.com

Видин. В село Стакевци, община Белоградчик, започна събирането на подписи за колективен иск срещу енергоразпределителното дружество ЧЕЗ, съобщи инициаторът Боян Минков. В селото ток няма от 7 дни, а ЧЕЗ не успява да отстрани аварията. Компанията е виновна за прекъсване на електрозахранването, той като през лятото не е почистила надвесените над проводниците клони, не е направила нужните просеки. Сега заледените дървета падат върху жиците и ги късат.

В селото хората започнали са изхвърлят продукцията си от фризерите, тъй като се е развалила. Те остават без провизии за зимата, произведени с много труд. Боян Минков, който е собственик на къщи за гости в селото, също търпи загуби. Заради липсата на ток не може да приеме студенти, резервирали места за изкарване на празника. Във вторник е трябвало да приеме група от 15 момичета от Израел, които идват на място за курс по фотография. "Как да им кажа, че не мога да ги приема заради липсата на ток", негодува г-н Минков. В селото не работят и мобилните оператори. "7 дни изкарахме без връзка със света", допълни Минков.

Девет села от община Белоградчик останаха без ток от миналия понеделник. Аварията на електропровод в местността „Столове" не можа да бъде отстранена за една седмица, възмути се и кметът на общината Борис Николов. Възстановено е електричеството в селата Рабаша, Салаш, Дъбравка.До отстраняването на голямата авария със 110-киловолтовия стълб в местността „Столове" ток в село Стакевци не може да има, уточни той.

Затворен за движение е и пътят от Белоградчик до гара Орешец. Пътуващите към София и Видин с влак стигат до гарата по обиколен маршрут през село Ружинци. Причината за затварянето на пътя са нападали ледени клони и дървета върху платното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай