Вторник,

Селфи с таблет за кандидат-шофьори от днес

От: Администратор -
1446
Селфи с таблет за кандидат-шофьори от днес
A
A
A

От днес всички теоретични изпити за шофьори ще се провеждат на таблети. Кандидатите за книжки ще се снимат с таблета на място.

Целта е справяне с корупцията и измамите, които да доведат до подобряване на безопасността на движение. Промяна при формулиране на въпросите няма и тяхното съдържание е идентично на това с хартиените листовки, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Цветелин Цветанов, цитиран от БНР.

За да се прекратят практиките на явяване на чужд човек на мястото на кандидата, в началото всеки изпитван сам си прави снимка чрез таблета. По време на изпита електронното устройство ще прави още снимки, като те ще се сравняват с тази в бъдещата шофьорска книжка на изпитвания.

Предстои въвеждането на нови четящи устройства на личните документи. Водим разговори с МВР да ни бъдат предоставени база данни за личните данни, които ще съпоставят снимката в момента на изпита и снимката, която е представена към личните документи. Ще премахнем и т.нар. явление явяване на един вместо друг кандидат. От началото на годината имаме близо 300 анулирани изпита на кандидати. Едни са за представяне на документ с невярно съдържание, фалшиви дипломи, явяват се под чужда самоличност, има направени опити за преписване, каза още Цветелин Цветанов.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички