Селфи с принцове и крале

Британската поп арт звезда Алисън Джаксън представи нов сюжет от живота в Бъкингамския дворец

Селфи с принцове и крале | StandartNews.com

Кралица Елизабет Втора прави селфи с цялото ухилено монархическо семейство и новото му попълнение - принц Джордж. Фотосът шокира и разсмя британците, а само за няколко часа се превърна в масов хит във Фейсбук.

Идеята, разбира се, е част от фамозния арт проект на Алисън Джаксън - мацката с гениални хрумки, чието любимо занимание е да пародира живота на звездите. Джаксън е използвала актьори двойници, чиито физиономии силно наподобяват на оригиналите със синя кръв.

На кадъра Елизабет Втора щрака фото със своя iPhone, облепен с кученца и сърчице. До нея на дивана са се разположили широко засмени Камила, Кейт (с ревящото бебе) и майка й Каръл Мидълтън. А зад тях принц Уилям прави зайче с пръсти на баба си.

Другата нова симулация на Алисън е директно влизане в семейния живот на Уилям и Кейт. Според поп арт фабулата принцът се е заел да опържи яйца, докато жена му глези Джордж - той пък от малък загрява за истинската корона, намествайки я върху главата си. Фотосът на актрисата моментално се сдоби с куп споделяния и харесвания в социалните мрежи.

Преди време Джаксън пусна цяла сесия с британските монарси, която изобилстваше от свежи идеи: принц Уилям слуша със стетоскоп корема на бременната Кейт; кралица Елизабет II съсредоточено нагъва картофките на KFC, колаж за Уилям, влизащ в кадър от наградения с "Оскар" "Речта на краля".

Алисън става известна на Острова през 1999 г., когато публикува черно-бели снимки, които показват как принцеса Даяна и Доди ал Файед обгрижват с много любов мулатче. Разбира се, и тримата изиграни от актьори. "Даяна и Доди бяха икони. Започнах да правя симулиращи снимки на Ди, когато тя почина. Тогава ми направи впечатление как всички са изпаднали в печал, а всъщност никога не са я познавали и цялата тази печал е построена предимно върху снимките на Даяна. Тогава се сетих, че бих искала да се занимавам с това - да правя снимки, които хранят и коментират представи", казва Алисън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай