Неделя,

Седем дестинации в Европа, до които пътуваме без ковид тестове

От: Стандарт -
1122
Седем дестинации в Европа, до които пътуваме без ковид тестове
A
A
A

Тъй като случаите на COVID-19 намаляват в много страни, властите облекчават правилата за пътуване тъкмо навреме за пролетта.

Европейските фаворити Испания, Франция, Италия и Гърция свалиха изискванията за отрицателни тестове за ваксинирани, а други страни дори премахнаха всички изисквания.

Но не се чувствайте ограничени до дестинации на Стария континент - няколко по-далечни държави също разхлабиха ограниченията, посочва Independent, цитиран от profit.bg.

Ето къде можете да пътувате по Великден без тестове:

Франция

Страната не изисква отрицателен резултат от тест за COVID-19 за ваксинирани от 12 февруари.

Пътуващите трябва да покажат сертификат за две дози на границата, като втората трябва да е приложена най-малко седем дни преди пътуването. Децата под 12-годишна възраст пък са освободени от всички ограничения, свързани с COVID. Трябва обаче да се попълни здравен формуляр.

Освен класическата пролетна разходка до Париж, април е прекрасно време за посещение на Бретан заради крайбрежието и уникалната кухня. Или се отбийте в историческия Лион, изпълнен със заведения със звезди Мишлен, за градска почивка.

Испания

Страната допуска само напълно ваксинирани възрастни, от които се изисква попълнен здравен формуляр.

Децата под 12 години са освободени от всички ограничения, докато неваксинираните малчугани над 12-годишна възраст трябва да предоставят отрицателен резултат от PCR тест в рамките на 72 часа преди пътуването.

След това сте свободни да се отправите на класическа градска почивка до красивата готическа Севиля или до най-топлото място на Канарските острови - Лансароте, където априлските температури стигат до 23 градуса. 

Гърция

От 7 февруари напълно ваксинирани посетители могат да пътуват до Гърция само със своя сертификат - не се изисква тестване.

Страната ще премахне формуляра за локация от 15 март. На 5 март пък отпаднаха задължителните предпазни маски на оживени открити пространства.

Отправете се към Атина, за да видите забележителностите, окъпани в априлското пролетно слънце, което вдига температурите до 20 градуса, след това се качете на ферибота до очарователния малък остров Хидра (четири часа) или до малко известния Спецес (три часа), където е заснет скорошният хит на Netflix „Изгубената дъщеря“.

Италия

От 1 март напълно ваксинираните туристи влизат в страната само със сертификат.

Неваксинираните деца на 6 и повече години трябва да покажат отрицателен резултат от PCR (в рамките на 72 часа преди пътуване) или антиген тест (в рамките на 48 часа пътуване), докато за по-малките не важат никакви ограничения. Възрастните трябва да попълнят PLF и да регистрират всички непълнолетни лица в него.

Италия е чудесно място за пролетни приключения, независимо дали се отправяте към изпъстрените с диви цветя хълмове на Тоскана, към някое от северните езера или изследвате по-малко известни градове, като Лече, Болоня или Генуа.Най-добрите нови хотели в Италия за 2022 г.

Тази година Италия ще предложи на пътешествениците невероятни нови хотели

Ирландия

Изумруденият остров премахна последните ограничения за влизане в страната в неделя, което означава без тестове за ваксинирани или неваксинирани, без значение от възрастта.

Не се изисква и PLF. Отпразнувайте новината, като се отправите към изпълненото с красива природа крайбрежие: южния град Уотърфорд или невероятния Голуей.

Кипър

Страната вече не изисква отрицателен резултат от тест от ваксинираните посетители, но трябва да бъде попълнен Cyprus Flight Pass в рамките на 48 часа преди заминаванет.

Деца на възраст до 11 години са освободени от всякакви ограничения, а тези на възраст между 12 и 17 трябва да представят отрицателен PCR или антигенен тест.

Но пък всичко това си заслужава, защото в Кипър ви очакват температури до 23 градуса в слънчевите априлски дни, а невероятните византийски църкви и манастири ще задоволят любителите на историята.

Унгария

Будапеща е възхитителна през пролетта, а Унгария с лекота премахна всички изисквания за тестване и карантина за тези, които покажат доказателство за пълна ваксинация. Деца до 17 години, пътуващи с ваксиниран възрастен, могат да влязат в страната без необходимост от сертификат за ваксинация или тест.

Отидете до столицата, за да опитате баровете сред руини, обсипани с лози и електрически крушки, и да хапнете в хипстърските ресторанти на Еврейския квартал, където ще намерите приветливи дизайнерски хотели за малка част от цената, която бихте платили другаде. Разходете се и до живописния Печ или езерото Балатон.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com