СДВР отговаря за реда при протестните действия

СДВР отговаря за реда при протестните действия | StandartNews.com

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда на Директора на Столична дирекция на вътрешните работи да предприеме всички необходими действия в кръга на правомощията си с оглед на осигуряване на сигурността на гражданите по време на протестните действия на територията на общината. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кметът разпорежда недопускане на нарушения на обществения ред и извършването на престъпления на територията на Столична община при провеждане на протестни мероприятия и при събития, свързани със струпването на значителни групи от хора за периода от 4 септември 2013 гогина до приключване на създалата се ситуация на всекидневни протести и контрапротести на територията на София, съгласно информацията, която се предоставя на СДВР и данните, с които СДВР разполага.

Движението на пътни превозни средства да бъде спирано по преценка на органите на отдел „Пътна полиция" поетапно, като не се допуска напрежение и опасност за здравето и живата на хората. След преценка на реалната ситуация и без да се застрашава сигурността и здравето на гражданите да не се допуска блокиране на ключови улици и булеварди от малки групи от хора.

Да се създаде организация, при която служителите на СДВР при изпълнение на задълженията си по осигуряване на обществения ред и безопасност на движението при провеждане на мероприятия по реда на Закона за събранията, митингите и манифестациите, да предприемат допустимите от закона мерки за осигуряване на незабавното и безпрепятствено придвижване на специализираните автомобили на „Спешна помощ" и на „Пожарна и аварийна безопасност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай