Съдбовна промяна за Анджелина Джоли, решението

Какво става с актрисата

Съдбовна промяна за Анджелина Джоли, решението | StandartNews.com

Анджелина Джоли обяви решението си да се оттегли от функциите на специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) след 21 години вярна служба.

"След двадесет години работа в системата на ООН усещам, че е време да работя по друг начин и да се ангажирам пряко с бежанците и местни организации", се посочва в изявление на актрисата, разпространено от ВКБООН. В него не се посочва какви ще са бъдещите й инициативи.

"Благодарни сме за десетилетната й служба, за отдадеността й и за приноса й за бежанците и за хората, които са принудени да бягат", се посочва в изявление на ръководителя на ВКБООН Филипо Гранди.

Джоли бе назначена за специален пратеник на ВКБООН през 2012 г. и оттогава е участвала в 60 мисии на терен, привличайки внимание с популярността си към бежанските кризи, припомня БТА.

През юни 2021 г. тя призова за повече солидарност по време на посещение в лагера Гудубо в Буркина Фасо. "Начинът, по който ние като международна общност се опитваме да се справим с конфликтите и несигурността, не работи", каза тя. Актрисата тогава каза, че никога преди не е била така разтревожена от бежанската криза по света. Оттогава броят на бежанците и вътрешно разселените хора стабилно расте и в средата на тази година достигна 100 милиона души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай