Съставиха актове на 4-ма души от "Ремотекс"

Съставиха актове на 4-ма души от "Ремотекс" | StandartNews.com

Раднево. Около 300 работници от „Ремотекс – Раднево" излязоха отново на протест. Вече 11 месеца те очакват да им бъдат изплатени заплатите. Те блокираха пътя Раднево - Нова Загора в 10,30 часа, с което отново показаха, че настояват да си получат парите по-скоро.

По време на протеста полицията е съставила актове на общинския координатор, на председателя на организацията на „Ремотекс" и на двама от работниците в завода.

За втори пореден ден работници, специалисти и служители от предприятието излязоха на протест заради неизплатени работни заплати от февруари до декември 2013 г. и неполучен аванс за януари 2014 г.

В декларация от 16 януари 2014 г. синдикалната организация на КНСБ в "Ремотекс Раднево" ЕАД заявява категоричната позиция, че "работещите в дружеството настояват отговорните държавни институции да приложат цялата си сила, включително чрез законодателни промени, за да разрешат възникналия тежък социален конфликт".

В противен случай работниците и служителите заявяват, че ще предприемат всички възможни способи да защитят правата си, включително гражданско неподчинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай