Съставиха 70 акта на таксита при акция на Черноморието

Съставиха 70 акта на таксита при акция на Черноморието | StandartNews.com

70 акта са съставени на таксиметрови шофьори при акция ИА "Автомобилна администрация" по Черноморието.

Извънредната акция се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. Проверките се проведоха през изминалия уикенд, в тъмната част на денонощието от 20:30 до 04:00 часа, съобщиха от МТИТС.

Служителите на ИА "Автомобилна администрация" съвместно с органите на МВР инспектираха 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други не са имали Удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани Удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Лицата са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства.

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай