Съставиха 20 акта на ученически автобуси

Съставиха 20 акта на ученически автобуси | StandartNews.com

София. 20 акта са съставени на автобуси, превозващи ученици, при разпоредена проверка за техническата изправност от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" проведе специализираната проверка в периода от 1 до 17 април 2014 г. и инспекторите на агенцията провериха 1228 автобуса, 1126 водачи. Един от 20-те акта е за липса на технически преглед, а друг за износени гуми, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.

Проверяващите установиха и нарушения, свързани с липса на удостоверение за допълнителен преглед на оборудването, водач без карта за допълнителна квалификация, тахографи непредоставени за периодична метрологична заверка, без табела с надпис "Внимание деца", счупено огледало и неработещи аварийни светлини.

За по-голяма ефективност проверките бяха извършени и във фирмите-превозвачи, като е инспектирана организацията за извършване на предпътните технически и медицински прегледи, както и правоспособността, възрастта, стажа на водачите и допуснатите от тях нарушения.

ИА "Автомобилна администрация" продължава със засиления контрол на превозите на пътници с автобуси и таксита, предвид предстоящите празници, с цел безопасното и безпроблемно придвижване на хората. В дните 30 април и 6 май 2014 г. инспекторите ще бъдат съсредоточени на местата, където се очаква най-голям брой пътници, като големи автогари, жп гари и други.

През изминалите Великденски празници инспекторите на агенцията провериха близо 1000 превозни средства и съставиха 29 акта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай