Сардиния конфискува нещо ценно на Путин

Бронираната кола към момента обслужва олигарха Алишер Усманов

Сардиния конфискува нещо ценно на Путин | StandartNews.com

Властите на италианския остров Сардиния иззеха Mercedes-Maybach S650 Guard. Бронираната кола към момента обслужва олигарха Алишер Усманов, но преди това служи и като превозно средство на Владимир Путин и дори е управлявана лично от него.

Преди да бъде конфискувана, лимузината Mercedes-Maybach S650 Guard, произведена през 2018 година, обслужва Усманов в Сардиния и не напуска острова. Журналисти от вестник Corriere della Sera установиха, че Путин е идвал тайно на острова да си почине няколко пъти и е използвал точно тази кола, пише факти.бг.

Колата на Усманов и Путин е оборудвана с 6.0-литров V12 двигател с мощност 630 к.с. и е защитена с най-добрата бронировка, отговаряща на стандарта VR10. Това означава, че може да издържи на обстрел от автомат Калашников или от друго оръжие с калибър 7.62 мм. Пътниците са защитени и от експлозия от граната.

Дебелината на бронята на Mercedes-Maybach S650 Guard е 18 мм, а бронеустойчивото стъкло е с дебелина 100 мм. Гумите могат да се карат до 30 км спукани. Прави впечатление, че Путин все още използва бронирани Mercedes-и, въпреки че сега има огромната лимузина Aurus.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай