Съпруга спаси горящия си мъж с прегръдка

Баща на две деца се самозапали пред очите им заради борч

Съпруга спаси горящия си мъж с прегръдка | StandartNews.com

Хасково. Баща на две деца лумна пред очите им като факла миналата нощ в Димитровградския квартал Марийно. 31-годишният Георги Котов си драснал клечката от немотия, твърдят близките му.

Преки свидетели са станали съпругата и сестрата му.

Само бързата намеса и съобразителност на близките на мъжа е спасила живота му за момента. При вида на горящия си мъж жената Донка го прегърнала и с тялото си успяла да потуши него самия. Сестрата пък успяла да ги залее с вода. И двамата съпрузи са с изгаряния. Георги е с 30 %, а спасителката му - собствената му съпруга Донка с 10%. Двамата са откарани в КАРИТ Пловдив. Часове след трагедията Георги е все още с опасност за живота.

Драмата се разиграла в бедняшкия апартамент на ул."Родопи" около 1 ч. след полунощ в сряда. След пореден скандал за пари отчаяният татко се полял с бензин и се самозапалил

До драстичното решение да сложи край на живота си стигнал заради дълг към банката, който изнемогвал да плаща. Преди време, за да осигури покрив над главата на семейството си Георги изтеглил 12 000 лв. кредит и купил къщата. Покривал част от разходите като наемник, където намерел. Заради закъснелите вноски към банката обаче домът му често навестявали пощальоните с известия от съдия-изпълнители, разказаха съседите.

Шокираните от среднощната гледка на горящите си родители деца са прибрани от дядо си Иван. В помощта към семейството са се включили ден след трагедията и всички комшии. Хората анатемосват държавата и се надяват, че младите им съседи, които като цяло са добри хора, ще се възстановят и ще успеят да продължат живота си, въпреки немотията и кладата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай