Самоуби се заместник-кмет на Монтана

Самоуби се заместник-кмет на Монтана | StandartNews.com

Монтана. В петък преди обяд край на живота си е сложила заместник-кметът на Монтана Весела Коларска, съобщи кметът Златко Живков. Тя е направила това в частно стрелбище, което се намира в центъра на Монтана. Коларска често е ходила да стреля, но този път е насочила пистолета не към мишената, а към себе си. Намиращият се наблизо инструктор, който и е сложил наушници и й е подал оръжието, не е могъл да реагира.

Весела Коларска е на 52 години. В екипа на кмета Златко Живков е от първия му мандат от 1999 година. Предложена е от СДС и до края на живота си тя не е сменила политическата си ориентация.

Коларска е боледувала от дископатия. Правени са й 4 операции, според нея – неуспешни, обясни Златко Живков. Пред него е споделяла, че не може да издържа на болките и ще сложи край на живота си. Днешният изстрел обаче не е очакван. Сега лекари издават, че тя е правила опит за самоубийство чрез медикаменти през февруари т.г., но е била спасена.

Заместник-кметът има две деца – син Владимир на 27 години и дъщеря Йоана – на 19. Съпругът й Тодор Владимиров се занимава с частен бизнес – продажба на бои за бита. Коларска е била в отпуск по болест от 16 август миналата година. Оттгогава е идвала на 2 пъти за по 5 дни на работа, но пак е излизала в болнични, обясни Златко Живков.

Вестта за самоубийството шокира цялата община. Не е на себе си и кметът. Още не е известно дали самоубилата се е оставила предсмъртно писмо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай