Самоуби се прочут неврохирург

Самоуби се прочут неврохирург | StandartNews.com

Край на живота си сложи един от най-добрите български неврохирурзи професор д-р Венцеслав Бусарски. Новината съобщиха колеги на светилото от болница "Св. Анна" в София.

Професорът е изпаднал в тежка депресия. 63-годишният мъж се е бил затворил в жилището си и не е искал да разговаря с никого, разказват негови съседи от столичния кв. "Хиподрума".

На 11 юни 2012 г. бившият шеф на клиниката по неврохирургия "Св. Иван Рилски" пътува с личния си автомобил "Тойота Корола" по Околовръстния път в посока центъра, когато на детелината на шосето и бул. "България" внезапно губи контрол над волана и се врязва в бетонна стена.

При сблъсъка с цимента колата избухва в пламъци. Линейка откарва обгорелия лекар в "Пирогов" в критично състояния и с 55% изгаряния по цялото тяло. Още същия ден професорът е подложен на тежка животоспасяваща операция. След още 4 интервенции за отстраняване на изгорелите участъци кожа. Последно професорът е работел в болница "Св. Анна". От болницата потвърдиха трагичната вест за кончината на професора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай