Самолет кацна без колесник на Граф Игнатиево

Самолет кацна без колесник на Граф Игнатиево | StandartNews.com

Военнотранспортният самолет Pilatus PC-12 се е приземил аварийно на летище Граф Игнатиево при изпълнение на тренировъчен полет, съобщиха от Министерството на отбраната. Няма жертви и пострадали.

„Днес, 29 юли, на летище Граф Игнатиево при изпълнение на заход за кацане на самолет РС 12 от авиационно-транспортна група Враждебна е възникнал инцидент. Самолетът е кацнал без колесник. Екипажът е невредим – няма жертви и пострадали", съобщават от министерството.

Комисия за изясняване на причините за възникналия инцидент е назначил министърът на отбраната Николай Ненчев. Те пътувам към летището. Полетите на летище Граф Игнатиево са временно прекратени.

България има само един Pilatus РС-12, който е на въоръжение у нас от 2004 г., предаде bTV.

РС-12 е еднодвигателен турбовитлов самолет, предназначен за транспортиране на пътници и товари на средни и къси дестинации. Неговата максимална скорост е 437 км/ч, а максималната височина на полета е 9000 м.

Максималното му тегло е 4700 кг, максималният товар – 1500 кг, а максималната далечина на полета – 2773 км, съобщават на сайта си Българските военновъздушни сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай