Само Игнатов изпрати акад. Додунеков

Само Игнатов изпрати акад. Додунеков | StandartNews.com

 

 София. "Академията и България обедняха с един голям учен". С тези думи акад. Благовест Сендов се поклони пред тленните останки на председателя на БАН акад. Стефан Додунеков. Месец и половина след като пое поста, шефът на академията си отиде внезапно от инсулт. Стотици учени и приятели на акад. Стефан Додунеков извиха огромна опашка вчера, за да се простят с него.

Мнозина обаче с изненада и недоумение коментираха отсъствието на представители на властта. Заради отпуски и пътувания в чужбина министрите бяха отсрамени само от просветния проф. Сергей Игнатов. От Президентството пратиха цветя и съболезнователно писмо, които предаде секретарят Анна-Мари Виламовска. "Акад. Додунеков олицетворяваше единството на математическата наука", каза и.д. шефът на Института по математика проф. Юлиян Ревалски.

"Неговото място ще остане завинаги празно сред нас", заяви пък и.д. шефът на академията проф. Евгений Николов, който ще управлява БАН до новите избори след три месеца. Акад. Додунеков ще бъде погребан днес в родния си град Килифарево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай