Салма и Броуди финализират снимките на "Септември в Шираз" до дни

Салма и Броуди финализират снимките на "Септември в Шираз" до дни | StandartNews.com

"Ню Йорк таймс" хвали Лернър и Варод

Салма Хайек и Ейдриън Броуди ще си тръгнат от София с куфари, пълни с екзотични и екстравагантни покупки. След като страхотната актриса откри прелестите на българското розово масло, тя препоръча тематичната козметика и на Лара Лието - гаджето на оскаровия "пианист", което не се отдели от него. Мегазвездите до няколко дни финализират снимките за "Септември в Шираз". В края на летния сезон в "Ню Бояна" започват да строят улици от британската столица. Защото се задава следващата мегапродукция - "London Has Fallen". И въпреки че само част от нея ще бъде заснета в "Ню Бояна", тук ще акостират Джералд Бътлър, Морган Фрийман, Арън Екхарт, Анджела Басет. Гледахме ги в "Код: Олимп", първата част от екшъна.

Междувременно "Ню Йорк таймс" тиражира хвалби за българския киноцентър. Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Мел Гибсън, другите звезди от "Непобедимите" и всички останали, снимали в полите на Витоша, вече често говорят за България по пресконференции и интервюта, пише вестникът. И добавя: "Компанията е инвестирала 50 милиона долара, за да реновира комплекса, използван в близкото минало за казашки епоси и съветски филми.

Последното подобрение е превръщането на стаята за прожекции, в което цензурата по време на социализма е гледала лентите, в луксозна зала, екипирана с последния писък на модата в 3D ефектите и долби технологията, се казва в статията". Ави Лернър, собственикът на компанията, е доволен заради лекотата, с която може да снима рискови сцени в София. "Опитайте се да си издействате разрешение, за да взривите кола в Лондон... Тук е много по-лесно", казва той, давайки пример със ситуации от "Непобедимите", където има дори приземяване на хеликоптер върху движещ се влак. Но и не спестява проблемите пред Киноцентъра, например като бавната процедура по издаване на визи на филмови екипи. "В началото беше трудно. Опонентите ме обвиняваха, че ще продаваме земята, че ще строим ски курорт, че ще снимаме порнографски филми", разказва Дейвид Варод, шефът на студиото. "Филмовият бизнес създава хиляди работни места в България и позитивен имидж на страната в Холивуд. Доста американски супер звезди продължават да ни избират за дестинация", споделя още той.

Синът на Ави Лернър пък разказва за известно объркване при общуването му с политическия елит. "Когато пристигнах в България преди три години, ме запознаха с "най-важния човек в държавата". 15 минути по-късно ме запознаха с другия "най-важен", споделя той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай