Сакскобургготски призова за добротa и толерантност

Сакскобургготски призова за добротa и толерантност  | StandartNews.com

Кюстендил. Симеон Сакскобургготски призова за повече доброта и толерантност между хората. Това направи бившият премиер след панихидата в Рилския манастир по повод 70-ата годишнина от смъртта на баща му - Цар Борис III.

"Националният девиз "Съединението прави силата" е това, което ще изведе и родината, и нашия народ на спасителния бряг", каза Сакскобургготски.

"Цял живот съм го правил, само 70 години съм го правил. Разберете какво искам да кажа с това като убеждение и като уверение, че това е изходът за нас. Ако погледнете назад, с толкова години, с които аз гледам, ще разберете, че бяха наистина много силни. Много се радвам на хората, които имаха добрината да дойдат, започваме с президента, сега разговаряхме с него", каза още бившият премиер.

Много общественици, политици и бивши министри и депутати от времето на Тройната коалиция и кабинета "Сакскобургготски" присъстваха на панихидата в памет на българския владетел. На входа на съборния храм "Рождество Богородично" беше поставена и възпоменателна книга, информира БГНЕС.

Бившият депутат Минчо Спасов бе един от първите, които оставиха своето послание. Той подчерта, че цар Борис III е бил "истински пастир, а не деспот". Мими Трайкова пък написа в книгата - "Цар Борис III беше най-мъдрият владетел за времето, през което царува".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай