Съдът оправда Трайчо Трайков

Съдът оправда Трайчо Трайков | StandartNews.com

София. Бившият икономически министър Трайчо Трайков бе оневинен от Административния съд - София град. Решението бе оповестено от самия него в профила му в социалната мрежа Twitter. Трайков, който в момента е част от Гражданския съвет към Реформаторския блок, бе обвинен в конфликт на интереси от председателя на КПУКИ Филип Златанов "Тефтерчето" при даването на концесия на "Каолин".

Според магистратите Трайков не е действал заради частен интерес, а съвестно е изпълнил служебните си задължения. Съдът постанови, че той не е извлякъл финансов дивидент от действията си.

Трайков сам предизвика проверка срещу себе си през юли 2012-а след обвинение в национален ефир от Николай Бареков. Комисията по установяване на конфликт на интереси излезе със светкавично решение, че бившият икономически министър е престъпил закона. След решението на съда, комисията, която е на държавна издръжка, ще трябва да плати 1910 лева разноски по него.

Името на Трайчо Трайков бе в скандалния тефтер на Филип Златанов, като до него пишеше "Трайчо да се движи". В рамките на парламентарната комисия, оглавявана от депутата от БСП Кирил Добрев, стана ясно, че комисията на Златанов е била ползвана като "бухалка" срещу неудобни за властта политици и общественици. Народните представители успяха да докажат, че КПУКИ е взимала решения според политическия интерес на управляващите, а почти всички обвинения падат в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай