Сабя реликва за Доган

Внук на царски музикант весели гостите на юбиляра

Сабя реликва за Доган | StandartNews.com

С уникална сабя реликва за 60-ия му юбилей изненада почетния председател на ДПС Ахмед Доган шефът на парламентарната комисия по отбрана Янко Янков. Преди дни депутатът призна, че се колебае относно личния си подарък към дългогодишния лидер на движението. Но заради юбилея бе решен да подари на Доган оръжие - пушка или сабя. На 29 март, малко преди 20 часа, Янков пристигна с такси до "Сараите" в Бояна, носейки сабята за рожденика. "От последното въоръжение е, рядка и ценна е", каза на влизане за тържеството Янков.


Опашката от гостите за партито на Ахмед Доган се изви малко след 19,00 часа в събота. А час по-късно десетките автомобили вече показваха, че в "Сараите" са почти всички гости. Малко след 20,30 часа партито започна с наздравици за рожденика. Цялото ръководство на ДПС, начело с лидера Лютви Местан, всички депутати и евродепутати на партията, някои и с половинките си, областни председатели, губернатори и кметове на ДПС почетоха с дарове и цветя юбиляра. Сред първите пристигнали бе областният председател на ДПС-Варна Ерджан Ебатин. А причината - специалният подарък, мъжка кавказка овчарка на 4 месеца. Ебатин е известен със слабостта си към елитните породи кучета, но за рождения ден на Доган

бе донесъл не едно, а две палета

"Не можах да избера до последно кое да е", обясни на колеги морският шеф на ДПС. "Едното се казва Кубрат, а другото - Карат", допълни Ебатин. И от багажника се показаха две кученца. След последен оглед към двора на "Сараите" потегли Карат. А Кубрат бе подарен малко по-късно на шефа на Българската републиканска федерация по кинология.

Статуетки, книги, картини, луксозни пури бяха част от даровете за почетния председател на ДПС. Парламентарната група на партията му подари ултрамодерен телевизор с впечатляващите размери от 80 инча (203 см в диагонал) и перфектна картина. Депутатите решили да зарадват Доган с техника, тъй като през годините непрекъснато са правели подаръци с по-символно значение. Докато обсъждали с какво да изненадат юбиляра, дори решили негласно да си забранят да подаряват часовници и статуетки на соколи. "Това са най-честите подаръци, които получава", коментираха избраниците на ДПС.

Соцлидерът Сергей Станишев също почете празника на Доган, като пристигна час и половина преди началото на тържеството.

Картина с пейзаж на известен автор

бе подаръкът за Доган от ръководството на БСП. Заради натоварената си програма и визитата на лидера на ПЕС-жени у нас Зита Гурмай, Станишев бе за кратко в "Сараите". Малко след 20,00 часа пред портите спря и колата на Юнал Лютфи. Бившият депутат от движението, който е и доайен сред народните представители, бе с половинката си. Нежните остриета на ДПС пък демонстрираха стил, но без излишни шармантности в тоалетите. Министърката на околната среда и водите Искра Михайлова се появи с елегантна рокля и фина къса пелерина. Евродепутатката Филиз Хюсменова бе решена в пролетен официален костюм, а депутатката Петя Раева

събра погледите на колегите си с прическа

Всички гости влизаха в "Сараите" след щателна проверка от страна на охранителите. Колите бяха внимателно проверявани, а на портала имаше специален списък с поканените. До партито гостите бяха допускани само след проверка на лични документи. На строг контрол подлежаха и външният персонал от фирмите за кетъринг и музика.
Гвоздей в програмата се оказаха виртуозите от оркестъра на Мартин Любенов. Маестрото е факир на етно, джаз и ромска музика, носител на множество международни награди. А любопитната подробност е, че дядо му е свирил в придворния оркестър на Борис III. За партито в "Сараите" по случай юбилея на Доган музикантите имаха готовност да изпълнят и най-капризното желание на гостите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай