С тениски на бала помагат на сираци

С тениски на бала помагат на сираци | StandartNews.com

Абитуриенти от цяла България ще отидат с тениски на бала, за да помогнат на болни и сираци. Преди два дни официалните тоалети загърбиха възпитаниците на Втора немска гимназия в София. Абитуриенти от това училище подкрепиха кампанията и миналата година, а тази вече участва целият завършващ випуск.

Вчера същото направиха и връстниците им от Първа немска гимназия. Благотворителна инициатива "Панаир на добрината" пък събира пари за болните от муковисцидоза. Средствата за костюми и рокли зрелостниците ще дарят за лечението на "пеперудените деца". Ще бъдат направени и специални гривни, които завършващите ще раздадат на свои съученици.

Кметът на Търново: Празнувайте разумно

Празнувайте и се забавлявайте разумно! Пазете се, защото знаете колко хора са загрижени за вас, за това да сте в безопасност, да постигнете най-доброто в кариерата и в живота си. Тази молба отправи кметът на Велико Търново Даниел Панов към абитуриентите вчера. Той подчерта, че се обръща към младежите не само като кмет, но и като баща. "Днес е красив и важен ден за всички вас", каза Даниел Панов на абитуриентите. "Всички ние се гордеем с постиженията ви и приноса, който имате за повишаване авторитета на вашето училище и на Велико Търново", заяви той. Кметът на общината насърчи талантите на СОУ "Емилиян Станев". Даниел Панов лично поздрави многото призьори от национални и международни конкурси и фестивали в областта на музиката, обучаващи се в училището. "Убеден съм, че децата, учениците и младите хора на Велико Търново със своите таланти имат свой важен принос в защита престижа и авторитета на старата столица. Радвам се на постиженията ви и пожелавам да се множат", каза Даниел Панов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай