С пари от картини помагат на детски домове

С пари от картини помагат на детски домове | StandartNews.com

Варна. Над 100 творби са продадени през цялата 2013 г. от Фондация "Св. Св. Константин и Елена" в помощ на два детски дома и помощно училище. Тази вечер на финала ще бъдат изложени още 100 картини и произведения на изкуството в галерия „Графит", където на коктейл са поканени политици, бизнесмени и хора от арт-елита край морето. Всеки от тях може да закупи платно или пластика в името на благородната кауза. Най-скъпата картина е 5 хил. лв. – пейзаж на Вин Ван Норден.

Сред българските автори са имената Стоимен Стоилов, Павел Митков, Димитър Манолов, Васил Петров ,както и други млади и талантливи художници.

"Благотворителната кампания на "Св. Св. Константин и Елена" всъщност върви цяла година и до момента събраните средства са 30 хиляди преди финалната разпродажба", каза председателката и шеф на едноименния холдинг Елена Косева.

За миналата година бяха събрани 33 хиляди лева. Тогава, както и сега, парите ще бъдат дадени на общо 100 деца в неравностойно положение от дом "Другарче", "Княгиня Надежда" и училище "Св. Св. Кирил и Методий" в село Кривня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай