С мама по червения килим

С мама по червения килим | StandartNews.com

Жените, които са дали живот на едни от най-големите знаменитости в света на киното и музиката, обикновено повлияват и сериозно на кариерите им. Звездите не само не се срамуват да ги щракнат с майките им, а дори лъскат кавалерския си имидж с тях. Женската половина от популярни личности пък се уповават на родителките си, които са готови да ги дарят с мъдростта на годините си.

Родителките на Лео и Брадли Купър са приятелки

Леонардо ди Каприо и Брадли Купър са може би най-известните мамини синчета в Холивуд. Те водят любимите си жени по церемонии по-често отколкото гаджетата си. Всъщност Глория Кампано Купър и Ирмелин Иденбиркин са много близки и са засичани да се разхождат или да пазаруват заедно в Холивуд. Синовете им също са приятели. Освен, че са отгледали суперзвезди, двете ги свързва и общата трагична съдба на самотни майки.

След като бащата на Брадли Чарлз умира през 2011 г. повален от рак, майка му Глория се мести да живее при него. Брадли я заведе като своя дама на церемонията на наградите Оскар през 2013 г. "Тя е готина мацка. Можем да се мотаем много, а и тя поема ударите добре. Ако не беше такава, нямаше и да сме толкова добри приятели", казва Брадли за майка си.
Ирмелин Иденбиркин пък се развежда с бащата на Лео, когато той е на една годинка и поема изцяло грижата за израстването му. Ирмелин, която е с германско-руски произход, била секретарка в адвокатска фирма и жертвала много, за да даде добро образование на сина си. Детството му преминава в ъгъла на Холивуд - квартал, известен с многобройните си дилъри на наркотици и проститутки. Ди Каприо признава, че често е бил бит от връстници и разказва: "Виждах хора да правят секс на алеите. Помня, че когато бях на 5, един мъж с палто, игли и марихуана ме спря да ми иска пари". Лео посвети на майка си и последната си награда БАФТА. "Нямаше да стоя тук сега, ако не беше тя. Растях без привилегии. Живеехме в много лош квартал на Лос Анджелис. Тази жена ме водеше всеки ден по 3 часа до друго училище, за да ми даде по-различна възможност. Тя има празник. Мамо, честит рожден ден. Много те обичам", трогна Лео всички в "Ковънт гардън" в Лондон.

Всъщност Лео живее в дома на майка си до 23-годишна възраст. Премества се едва месец преди премиерата на филма "Титаник".

Хавиер Бардем върви по стъпки на Пилар

Хавиер Бардем идва от сериозна актьорска фамилия с дълбоки традиции, но самият той влязал в бранша донякъде случайно и предимно благодарение на майка си. Пилар Бардем е добре позната от екрана в Испания. Тя се разделя с бащата на Хавиер скоро след раждането му. Отглежда го напълно сама.

Младият Бардем искал да се занимава първо с рисуване и дори кандидатствал в Академията, но бързо се отказал. Решава да се пробва като актьор - за някакво телевизионно шоу го карат да прави маймунджулъци в костюм на Супермен и той е готов да се откаже. За щастие обаче, майка му успява да му уреди малка роля във "Възрастите на Лулу" на Бигас Луна, където макар и да играе гей, Хавиер се чувства много повече в кожата си.

Пилар се запознава с бъдещата си снаха Пенелопе Круз, далеч преди нейният син да я залюби. Тя играе нейна майка в "Жива плът" на Педро Алмодовар, в който Хавиер също се появява. В една незабравима сцена тя помага на Пенелопе да роди в автобус, като откъсва пъпната връв на бебето със зъби.

Семейството Бардем обаче има корени в киноиндустрията, простиращи се до ранните дни испанското кино. Той е внук на актьорите Рафаел Бардем и Матилда Муньос Сампедро, както и племенник на сценариста и режисьор Хуан Антонио Бардем. По-възрастните му брат и сестра Карлос Бардем и Моника Бардем също са актьори.

Карън Лорънс искала Дженифър да се провали

Майката на Дженифър Лорънс искала дъщеря й да се провали като актриса. Карън Лорънс отгледала номинираната за четири "Оскар"-а и носителка на един звезда в ранчо в Кентъки. Като малка Дженифър се изявява в местния театър, а когато е на 14 бързо решава, че иска актьорска кариера. Тя убеждава родителите си да я заведат в Ню Йорк, за да намери талантлив агент. И те се съгласяват, но майка й искала дъщеря си обратно вкъщи, за това стискала палци малката да не успее.

Карън управлява лагер за деца в дома си, където Дженифър работила като асистент медицинска сестра. Тя също така е възпитала дъщеря си много религиозно. Лорънс е много горда, че винаги е имала достъп до презервативи, че е била запозната подробно с безопасния секс и не е правила аборт.

Брад Пит води и децата

През 2014 година излиза поредният режисьорски филм на Анджелина Джоли - "Несломим". Но тъкмо за премиерата тя се разболява от варицела. Тогава Брад Пит представи сам лентата на съпругата си. На церемонията в Холивуд той се появи в комапнията на родителите си Джейн и Уилям и три от децата им с Анджелина - Шайло, Мадокс и Пакс. Това не е първата поява на децата на семейство Джоли-Пит на червения килим и затова те се държаха изключително смело и уверено на светското събитие. Тримата бяха облечени в строги костюми, допълнени от вратовръзки. Дори дъщерята на Брад и Анджелина беше облякла костюм - като един от най-ревностните почитатели на мъжкия стил на обличане (още на 4-годишна възраст тя направи неочакваното признание, че би искала да е момче и да се казва Джони).

Джаред Лето: Тя ме научи да мечтая

Преди две години феноменалният Джаред Лето дойде у нас с групата си "30 seconds to Mars" и доведе и майка си. Носителят на "Оскар" обяви, че в бандата отдавна са се отегчили от каквато и да била рок атмосфера, докато пътуват, и че Констанс ще се чувства съвсем на място с тях. "В буса има достатъчно място. Спретнато е, прилича на медицинска лаборатория - тихо, без кокаин или трева, а само меню за вегани", заяви екстравагантният Джаред. За това, че 44-годишният днес Лето е особено привързан към нея, разбра целият свят при връчването на оскарите в "Кодак Тиътър" през 2014-та. Тогава дългокосият секссимвол получи статуетката на Академията за поддържаща мъжка роля в "Клубът на купувачите от Далас". "Мамо, обичам те. Ти ме научи да мечтая", каза тогава Джаред и просълзи борбената Констанс. Тя отглежда бъдещия актьор и по-големия му брат Шанън със страхотен оптимизъм и енергия, въпреки че е останала сама след развода с бащата на Лето. Братята, израсли в Босиър, щата Луизиана, били толкова бедни, че ползвали купони, за да получават храна. В дома им нямало дори телевизор, но майка им Констанс ги насърчавала да бъдат креативни по свой собствен начин.

Слай изплаши народа с Джаки

Докато у нас нямаше холивудски величия на премиерата на "Непобедимите 2" през 2012-та, то в Ел Ей по червения килим мина истинско чудовище. Джаки Сталоун, майката на Слай, който бе режисьор и главен герой в лентата, се появи обезобразена от поредната си пластична корекция. 90-годишната тогава астроложка показа гигантски устни и безформено, но опънато лице. Горда от визията си, бабата позира за снимки, за да покаже, че въпреки възрастта си е сложила черна впита рокля и високи токчета. От години майката на Сталоун е луда по пластичната корекция. Тя е запалила и сина си, който също има доста интервенции със скалпел по лицето си. Слай бе довел на премиерата и жена си и трите им дъщери.

Герда Терон не харесва Шон Пен

Новината за връзката между актрисата Чарлийз Терон и нейния колега Шон Пен, с когото вече са разделени, беше посрещната с много симпатии от техните приятели и почитатели. С едно малко изключение. Майката на южноафриканската актриса не беше въодушевена от факта, че нейната дъщеря излиза с такъв разбивач на женски сърца. "Герда Терон се страхува за своята дъщеря, защото смята, че Шон ще я нарани", споделя близък до семейството източник. Оказва се права. Пен наистина заряза Терон.

Чарлийз винаги е била много близка с майка си. На 15 години тя преживява вероятно най-голямата драма в живота си. Баща й напада майка й, която пък му отвръща със стрелба, за да се защити. Баща й умира след инцидента, но майка й е оправдана от съда, тъй като действията й са били с цел самоотбрана. А това, нежната и красива Чарлийз да попадне в киното, пак косвено се дължи на Герда. Открива я Джон Кросби, на когото дължат пробива си на големия екран Рене Русо и Джон Харт. По това време Чарлийз е продавачка в крайпътен мотел в калифорнийското градче Фейфакс. Срещата им е случайна - в местната банка отказват да осребрят чека от майка й, защото нямала постоянен адрес, и тя вдига скандал. Поразен от нейната спонтанност и емоционалност, Кросби й оставя визитката си. После всичко се подрежда: малка роля в "Децата на царевицата" по Стивън Кинг и почти веднага голяма в "Два дни в долината". Зареждат се добри и не толкова добри филми. Днес Чарлийз често води Герда по червените килими на светските събития, на които канят носителката на "Оскар" по целия свят.

Тимбърлейк с Лин на наградите на MTV

Джъстин Тимбърлейк не веднъж е предпочитал компанията на майка си Лин Харлес. Още през 2002-а година, когато беше част от бой бандата "NSYNC", тогавашният й вокалист се появи на партито след церемонията по награждаване на MTV с г-жа Харлес. След това фоторепортери го щракнаха с нея през 2011 година, когато присъстваха на наградите "Оскар". Две години по-късно, през 2013-а, отново с мама под ръка Джъстин беше гост на наградите на MTV. Поп иконата честити рождения ден на майка си миналата година чрез социалната мрежа за споделяне на снимки "Instagram", като публикува фото с нея от детството му. На кадъра двамата са по бански на плажа, а Джъстин е ухилен до уши.

Ан Хатауей с морална подкрепа на Оскарите

Ан Хатауей често е забелязвана под ръка с майка си Кейт на червения килим и извън него. Двете бяха на гала вечерята на Емпайър Стейт Прайд Адженда - организация за защита на правата на ЛГБТ хората в края на 2012 година. Кейт придружи за морална подкрепа дъщеря си и през 2009 година на наградите "Оскар", когато Ан беше номинирана в категория "Най-добра актриса". Папараците не веднъж са снимали двете по улиците на Ел Ей и Ню Йорк. Хатауей споделя, че е много близка с майка си, която й е помогнала в кариерата - тя също е актриса.

Том Круз не се отделя от Мари Лий

На Златните глобуси през 2009 година Том Круз се появи, придружен от майка си Мари Лий Мапотър. Тогава той бе номиниран за поддържаща мъжка роля заради играта си във филма "Тропическа буря". Още през 1990 година актьорът позира на червения килим с "любимата си жена", както я нарича, на наградите на филмовата академия на САЩ. Още от тогава той е спряган за мамино синче.

Раян Гослинг поддържа репутация с Дона

Перфектната си репутация на джентълмен Раян Гослинг поддържа, като се появява на различни събития с жената, която му е дала живот. Наблюдаваше наградите "Оскар" през 2007-а с майка си Дона, заведе я на премиерата на филма "Гангстерски отдел" през 2013-а, а две години по-рано - на представянето на филма на Джордж Клуни "Маските на властта", в който Гослинг играе една от главните роли. Интересен факт е, че майката на Джъстин Тимбърлейк е била настойник на Раян, когато е бил дете, защото мама Дона се наложило да се завърне от Канада заради служебни задължения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай