С 60 млн. лв. поддържаме пътищата тази зима

С 60 млн. лв. поддържаме пътищата тази зима | StandartNews.com

София. Планираните средства за почистване на пътищата тази година са около 60 млн. Лв. Това каза в сутрешния блок на БНТ инж. Стефан Чайков, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Той обясни, че през 2012 г. парите са били 55, а са изразходвани само 47 млн. лв.

„Лятно и зимно почистване са в една сума. Всички средства, които се икономисват от зимното поддържане, след това се инвестират в лятното - изкърпване, маркировки, знаци... Целта ни за зимата е ефикасната организация, която ще позволи контрол на фирмите, които имат договори за почистване и поддръжка", каза още Чайков.

Още 90 км магистрали ще влязат в експлоатация през 2014 година, допълни още той. И уточни, че това са двата лота на магистрала "Марица", лот 4 на магистрала "Струма". „Имаме идея да превърнем в постоянна политика една програма за рехабилитиране на пътища втори и трети клас, за която още не е осигурено финансирането, не е приключила бюджетната процедура", добави председателят на АПИ.

По повод обвиненията за конфликт на интереси при неговото назначаване, Чайков каза: „Нямам фирми, които да работят активно с агенцията". И продължи с коментара: „Аз идвам от бизнеса, бил съм 2 години председател на управителния съвет на браншова камара "Пътища", което ми е дало обществен поглед върху проблемите на пътната инфраструктура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай