С кого живее бившата жена на Путин

Официално руският президент е сключвал брак само един път

С кого живее бившата жена на Путин | StandartNews.com

Животът на фамилията Путин винаги се е пазил в строга тайна от обществото. Снимки на децата на руския президент рядко се появяват в медиите, а за жените до себе си той никога не говори.

Официално Владимир Путин е сключвал брак само един път. С половинката си Людмила Путина прекарват заедно 30 години и отглеждат две деца. Една вечер обаче, най-неочаквано за руското общество, по време на театрален антракт президентът застава пред журналистите и съобщава, че двамата с Людмила се развеждат. "Това бе общо решение, бракът ни е приключен", заявява президентът на Русия.

Людмила и Владимир Путин се срещат в Ленинград и се женят само няколко месеца след запознанството си през 1983 г. Местят се в Източна Германия, където той започва работа като офицер от КГБ. След падането на Желязната завеса се прибират в Русия, където Путин стартира забележителния си път към върха на властта, пише "Флагман".

През годините на Людмила ѝ е много трудно да възприеме ангажиментите на един от най-влиятелните политици в света. Според близките им тя винаги е стояла на заден план, а редица смятат, че дълго време е живяла като една обичаща жена, която обаче не е обичана.

Всъщност публично Владимир Путин никога не е показвал близост към съпругата си. По време на мандата си той почти никога не я взема на официални събития. Людмила рядко се появява до съпруга си, а дори когато го прави, просто хвърля поглед към камерите на фоторепортерите и си тръгва. Не ѝ е позволено да говори и да дава интервюта. Президентът винаги пътува без първата дама, а тя е натоварена да се грижи за двете им дъщери и да гледа отстрани светските изяви на лидера.

Руският президент и вече бившата му съпруга имат две дъщери – Мария, родена през 1985 г., и Екатерина, родена през 1986 г. За тях обаче не се знае почти нищо.

За Русия разводът на президента Путин и Людмила през 2013 г. дойде неочаквано и предизвика медиен скандал за месеци напред. След официалния край на едно от най-важните семейства в страната Людмила спря да се появява публично. Появиха се слухове, че дори се е преместила в манастир. В едно от малкото интервюта, които рускинята е давала след края на брака си, тя признава, че животът ѝ с Владимир Путин не е бил приказка.

И докато руското общество вярваше, че изтормозената Людмила се е изолирала в манастир след живота си с държавния глава, то тя най-неочаквано изненада всички, омъжвайки се отново за 20 години по млад от нея мъж.

Тя дори е приела името на новия си съпруг, бизнесмена Артур Очеретни, а първите им кадри заедно са на летище "Хийтроу" в Лондон. Вторият ѝ съпруг е бизнесмен и председател на управителния съвет на фондация "Център за развитие на междуличностни комуникации", чийто патрон е самата Людмила.

Тя дори учреди литературна награда и издателство, управлявани от организацията. Според медиите в момента двамата живеят в луксозна вила на френското крайбрежие. Имението е на стойност повече от шест милиона евро. Тя е купена през декември 2013 г. - шест месеца след развода на Владимир и Людмила Путини. Въпреки това според журналисти вилата е била в реставрация в продължение на няколко години. Очеретни е собственик на още няколко луксозни имота. Организацията му се намира в къща, в която се смята, че Лев Толстой е написал великата си творба "Война и мир".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай