Рязка промяна! Колко скача живакът след дългата зима

Максималните температури гонят 25°

Рязка промяна! Колко скача живакът след дългата зима | StandartNews.com

Сериозно затопляне ни очаква през почивните дни след дълго проточилата се мартенска зима тази година.

Преди това в петък над Източна България, от север на юг, ще премине атмосферно смущение и ще има временни увеличения на облачността, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните температури ще бъдат от 11°-12° в североизточните райони до 19° в крайните югозападни, в София 14°-15°.

През нощта срещу събота вятърът ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне; сутрешните температури слабо ще се понижат. Облачността ще намалее и през почивните дни ще е предимно слънчево. Вятърът ще е със западна компонента, ще бъде слаб и ще се затопли.

Максималните температури в неделя ще са между 17° и 22°, по-ниски ще остават по Черноморието.

През нощта срещу понеделник от югозапад ще се появи разкъсана висока и средна облачност, която през деня в понеделник над Югозападна България ще се увеличи и вплътни; на места там ще превали слаб дъжд, в планините над 1500 метра - слаб сняг. Вятърът от запад-югозапад временно ще се усили. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните ще се понижат с 1 до 3 градуса.

Във вторник ще има променлива, над Южна България и планините по-често значителна облачност, на места с превалявания. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и главно в Дунавската равнина временно ще се усили. Сутрешните температури ще са между 3° и 8°, дневните на места ще надхвърлят 20°.

В средата на седмицата със запад-югозападен вятър ще се затопли още.

Ще има разкъсана висока и средна облачност, която в четвъртък от запад временно ще се увеличи и след обяд на места в Западна България ще превали дъжд. Максималните температури се очаква да доближат 24-25° към края на работната седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай