Руска рулетка на пътя (ОБЗОР)

Руска рулетка на пътя (ОБЗОР) | StandartNews.com

23-годишен погуби волейболиста Дейвид, пиян без книжка размаза трима в дърво

Деветокласник и още двама младежи загинаха в касапници край Сливен и Пловдив

Истинска руска рулетка се разиграва по пътищата през последните дни. Трагедиите следват една след друга, а най-трагичното е, че много от жертвите са деца и младежи. В жестоки катастрофи вчера загинаха десетокласник от Сливен и две момчета от Пловдив. 16-годишният Дейвид от гимназията по хотелиерство в града на сините камъни загина на място в касапница близо до Сливен. Колата, шофирана от 23-годишния Радостин Стоянов, се движела от местността Батмиш към града в неделя следобед. На ляв завой ситроенът излетял и се ударил в дърво. Младият водач се отървал с леки травми, прегледан е в областната болница и е пуснат за домашно лечение. Той обаче е в шок, казаха пред "Стандарт" източници от полицията. В понеделник Радостин е разпитан по образуваното досъдебно производство за смъртта на ученика. "Загубата на Дейвид е голяма трагедия за нашето училище", сподели пред "Стандарт" Лиляна Якимова, директор на гимназията по хотелиерство. "Беше прекрасно момче, всички сме покрусени.

Тази сутрин виждам, че децата идват със зачервени очи на училище", каза тя. Днес часовете са намалени, за да могат всички ученици да отидат на погребението. Още не е ясно какво са правили двамата младежи в неделя по обяд на Батмиш, където е разположено стрелбището на танковото поделение в Сливен. В района има и изнесено подразделение на някогашната танкова бригада. "Стандарт" научи, че загиналият десетокласник Дейвид е бил отличен волейболист. "Беше душата на отбора по волейбол към гимназията", споделиха негови съученици. През последните две седмици благодарение на Дейвид волейболистите на гимназията по хотелиерство постигнали няколко поредни победи и стигнали до финал на първенството между училищата. "В края на тази седмица трябва да играем на финала срещу ПМГ "Добри Чинтулов", не знаем как ще се случи това без Дейвид", споделиха съученици на починалото момче. Те казаха, че Дейвид си падал по коли и ралита. "Смъртта е настъпила следствие на множество травми по главата и цялото тяло, несъвместими с живота", заяви пред "Стандарт" съдебният лекар д-р Тома Чаушев. Собственикът на автомобила има акт за ПТП през 2015 г. и няколко фиша за каране без колан, казаха от полицията.

Според служители на КАТ колата не е оставила спирачен път. Часове след драмата в Сливенско истинска касапница се разигра на възлов булевард в Пловдив. Новата трагедия разтърси града, само 23 часа, след като загинаха годениците Боян и Ралица. Младежите намериха смъртта си в неделя срещу понеделник след удар в крайпътно дърво на бул. "Марица-юг" в близост до моста Адата над река Марица. Пежото им се обръща по таван. На място загиват 20-годишният водач, който няма шофьорска книжка, и 21-годишният му спътник на предната седалка. В колата ковчег, която летяла с бясна скорост към "Столипиново", пътувал и трети младеж на 20 години, който е приет за операция и лечение във Втора хирургия на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив без опасност за живота. Той е със счупена ключица и гръдно-коремна травма. Според очевидци на жестоката катастрофа от колата лъхало на алкохол. "Взети са кръвни проби, а работата по изясняване причините за тежкото ПТП продължава", съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Шофьор потроши млада жена в Петрич

Разсеян водач предизвика пътен инцидент с пешеходка в центъра на град Петрич. 48-г. петричанин П.П., който шофирал лек автомобил "Опел Вектра", блъснал в събота към 11,20 часа на кръстовището на улиците "Папульо" и "Черно море" млада жена. Мъжът зад волана завил наляво, но видял късно пресичащата пътното платно 30-годишна петричанка. При удара пешеходката е пострадала. Тя е настанена за лечение в МБАЛ "Рокфелер" със счупен ляв крак, няма опасност за живота й. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на автомобила е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство. Пийнала дама зад волана пък предизвика катастрофа на кръстовище в хаджидимовското село Копривлен. Лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 27-годишната А.Х. от с. Абланица, не пропуснал движещия се с предимство лек автомобил "Фолксваген Голф", каран от 52-годишен водач.

Ледът погуби мъж от Варна

Мъж на 53 години от Варна с инициали С.Г. е починал след катастрофа, съобщиха от полицията. Катастрофата е станала в Генерал Тошево, близо до бензиностанция на "Петрол" в добруджанския град. Служителите на реда установили, че при влизане в града С.Г., който е управлявал "Пежо", поради движение с несъобразена скорост с пътните условия - хлъзгава настилка, заледени и заснежени участъци от пътя, е загубил контрол над автомобила, излязъл от пътното платно, блъснал се последователно в два пътни знака и рекламен билборд. От мястото на инцидента водачът е транспортиран в тежко състояние в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич, където по-късно е починал.

Камък от "Хемус" затисна кола

Камък се откърти от надлез на автомагистрала "Хемус" вчера. Парчето от фасадата на моста падна върху преминаващ автомобил, пътуващ към София в района на гара Яна. Каменният къс се заби в предния прозорец на колата и удари човека, пътуващ до шофьорската седалка. По информация на Нова телевизия пострадалият е на 33 години, живее в САЩ. Той е със счупена долна челюст, предстои да бъде опериран в "Пирогов".

Причина за откъсването на бетоновия къс са големите температурни амплитуди в последните седмици, които водят до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи от замръзването на проникналата в пукнатините вода, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Надлезът на път I-1 при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г. Съоръжението не е част от АМ "Хемус", а осигурява безконфликтното преминаване на първокласния път над автомагистралата, посочват още от АПИ. Специалисти ще извършат оглед на път I-1 при гара Яна и ще бъдат предприети необходимите мерки за обезопасяване и ремонт на частта от съоръжението, преминаващо над платната за движение на АМ "Хемус". Още един инцидент имаше вчера на магистралата. ТИР аварира, което наложи извънредна промяна на движението в посока София.

Глобиха пияна шофьорка с 2000 лв.

Пияна шофьорка от Видин е глобена с 2000 лева, тъй като отказала да даде алкохолна проба с дрегер, а също така не могла да представи и книжката си, съобщава tribali.info. Санкцията, наложена от полицията, е потвърдена от съдебно решение.

Пътните полицаи спипали жената посред нощ в центъра на Видин, където дамата паркирала аудито си пред местен бар. Лъхайки на алкохол и с криволичеща походка тя не могла да представи шофьорска книжка и категорично отказала да бъде тествана с дрегер. Катаджиите й връчили талон за кръвна проба и акт за нарушение, а при извършената справка се разбрало, че тя не е правоспособен шофьор. В опит да се защити жената обяснила пред съда, че отказала проба за алкохол, тъй като била бременна, но аргументът й не минал пред магистратите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай