Русенка роди четиризнаци

Русенка роди четиризнаци | StandartNews.com

31-годишната Севдие Ахмедова стана майка на четиризнаци. Това е първото раждане за жената, която роди две момчета и две момичета. Децата се появиха на бял свят в АГ комплекса на болницата в Русе. Четирите бебета са проплакали в рамките на три минути - между 12,26 и 12,29 часа в понеделник, разказаха лекарите, извършили секциото. Операцията е проведена под ръководството на д-р Георги Хубчев.

Първото бебе беше момченце, обясниха лекарите. То проплакало с тегло 1,300 кг и ръст 38 см. Вторият близнак също е момче и е малко по-едричък от батко си - 1,600 кг и ръст 41 см. После били извадени и двете малки дами. Едното момиченце тежи 1,300 кг и е висока 41 см. Накрая излязло и четвъртото детенце с тегло 1,450 кг с ръст 39 см. Раждането е протекло нормално, майката и бебетата са добре, казаха русенските акушер-гинеколози.

Родителите всъщност очаквали три бебета, но и за тяхна изненада, и на екипа изплакали четири. Втората дама дълго време се "криела" зад братята и сестра си при проследяване на многоплодната бременност. Не по-малко изненадан от резултата останал и щастливият татко Ерхан. Родителите на децата отначало били избрали имена за две момченца и момиченце, но бързо прибавили в списъка още едно женско име, издадоха техни близки. Наследниците на фамилията ще носят първите букви на двете си баби, на таткото и на майката. Момченцата и момиченцата се казват Енес, Ранес, Бенет и Севи.

Щастливото семейство живее в Русе. Малките са дългоочаквано щастие за Севие и Ерхан, които са заедно от 8 години. Жената е забременяла чрез инсеминация, извършена от д-р Стаменов в София, а не по метода ин витро. Майката героиня работи в магазин, а бащата се занимава с търговия. "Най-големият късмет в живота ни", развълнувано обясняваше една от бабите на четиризнаците. В отглеждането ще помагат и двете баби Бедрие и Рени.

Кметът на Русе Пламен Стоилов също поздрави многодетното семейство. От кметството изпратиха букет на майката, а градоначалникът се срещна с бащата. Кметството дава еднократна финансова помощ от 1000 лв. на младите родители. Администрацията ще помогне в осигуряването на общинско жилище на картотекираното като нуждаещо се семейство, което е от русенското село Батишница, но живее и работи от няколко години в областния град. В Русе четиризнаци не са се раждали от 51 години насам. Паметливи припомниха, че предишното раждане на две двойки близнаци е било на 14 януари 1962 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай