Румяна Бъчварова: Сигналът за пребитото бебе е подаден от "Токуда"

Румяна Бъчварова: Сигналът за пребитото бебе е подаден от "Токуда" | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова уточни, че сигналът за пребитото новородено в болница "Софиямед" се е забавил не умишлено, въпреки че, според нея, трябва да се изчакат заключенията на разследването.

Случилото се Бъчварова коментира така: "Изключително тежък случай и за съжаление тук дори институциите са безсилни. И мисля, че по този повод по-скоро трябва да се обърнем към себе си и към хората около нас. Това е, което мога да кажа."

В ефира на БНР тя каза, че има неправомерно изтичане на информация по този случай. Записите е трябвало да бъдат иззето от прокуратурата, за да могат да бъдат използвани.

Запитана дали се предвижда да бъдат проверени записи от предишни периоди, за да се уточни дали подобни действия не са се случавали и в миналото тя каза: "Надявам се това да установят разследващите органи, не мога да предполагам. По този случай трябва да има факти и за това е заинтересовано както обществото, така и самата болница. Общият интерес е да се изясни изцяло на този случай – и на болницата, и на обществото, и на институциите. Затова съм убедена, че ще имаме цялата картина. Мога да ви уверя, че от страна на МВР никой няма интерес да я прикрива или да я неглижира."

Министър Бъчварова съобщи, че родителите на малката Никол умишлено пазят своята самоличност и нямат желание да общуват с медиите. 

Коментарът за решението видеото с побоя над бебето да бъде показан министърът каза, че тя лично би предпочела тези кадри да не са станали обществено достояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай