Румен Петков: Надявам се да остана в БСП

Румен Петков: Надявам се да остана в БСП | StandartNews.com

София. "Силно се надявам, че няма днес да е последният ми ден в социалистическата партия. От началото на седмицата членове на ръководството на партията излязоха с доста противоречиви мнения. Аз мисля, че няма да ни изключат. Просто ще бъдем извадени от всички ръководни постове", заяви в предаването "Тази събота" по бТВ Румен Петков.

"Няма да отида на съвета. Нещата мисля, че са ясни за обществото", посочи бившият вътрешен министър в кабинета на Тройната коалиция.

"Нямам никакво намерение да заемам ръководни постове в БСП. Депутатите на АБВ ще бъдат в групата на социалистите в Европарламента. АБВ е една алтернатива на всичко", заяви още той. По думите му тази втора листа е големият шанс на левицата да изпрати солидна група в следващия европарламент.

"Аз се възхищавам на г-н Йордан Цонев, който заяви, че ДПС ще защитава плоския данък. Значи ДПС могат да имат и да поставят условия" коментира бившият вътрешен министър.

"Обществото се нуждае от няколко много важни дебати. Първият е за демографската катастрофа, защото това вече е катастрофа, а не криза. Другият е за пенсионната реформа. Последните години побъркахме хората с този проблем. АБВ иска точно това. Разговори за наболелите проблеми в държавата. Спечелването на изборите не трябва да се превръща в самоцел", обясни Петков.

"АБВ е зле с парите. Ние, които сме по-активни, сме внесли в една сметка по 1000 лева, общо около 15 хиляди лева. Но аз знам какво стои насреща", каза още Петков, намеквайки за финансовите възможности на останалите партии.

Днес Националният съвет на БСП трябва да реши съдбата на отцепниците от движение АБВ на бившия президент Георги Първанов.

От 10:00 часа започна конференция на Софийската градска организация на БСП, а от 14:30 часа ще се състои заседанието на Националния съвет на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай