Румънски тир премаза пешеходец

Пускат ученици във ваканция заради преспите

Румънски тир премаза пешеходец | StandartNews.com

Разград/Силистра. Обилен сняг и силен вятър правят пътищата в Разгардско все по-тредни за придвижване. От сутринта до обяд в сряда 7 тира са аварирали по шосетата около Разград. Задръствания е имало по главните пътища Русе-Варна и на шосето за Попово и Търговище.

Тежък инцидент на пътя е регистриран във вторник вечерта и в Силистра. Румънски ТИР премаза пешеходец на нерегулирано кръстовище до КПП-то с Румъния. Самоличността на загиналия 60-годишен мъж все още не е установена. 44-годишният румънец кормувал зад волана на камиона, твърди че пешеходецът се появил на пъта изневиделица. Мястото на катастрофата е опасно за шофьорите. Преди два месеца пак там друг камион сгази пешеходец, пресичал неправилно пътното платно.

Критична е обстановката в община Тутракан. Пътищата в региона все още са проходими, но според кмета на общината Димитър Стефанов шофьорите трябва да ограничат пътуванията до минимум. В две от училищата учебните часове са намалени и децата ще приключат занятия още по обяд, за да е сигурно, че училищните автобуси ще успеят да ги отвозят до близките села преди да се стъмни. В Дулово вече обявиха, че от четвъртък училищата излизат във ваканция. Почивката на децата започва два дни предсрочно, за да се избегнат трудностите по придвижването им из региона. На обяд КАТ забрани придвижването на товарни автомобили по главния път Русе-Силистра. Тежките машини ще бъдат отбивани на паркинги в общините Тутракан и Главиница. Линейки извозват всички родилки от Тутраканска община, на които предстои да родят до края на седмицата, за да може в следващите няколко дни те да не бъдат поставени в условия на риск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай