"Ролинг Стоунс" вдигнаха мерника на Тръмп

Екипът на президента нарушава авторските права на групата

"Ролинг Стоунс" вдигнаха мерника на Тръмп | StandartNews.com

Легендарната рокгрупа "Ролинг Стоунс" заплаши със съд президента на САЩ Доналд Тръмп, ако той продължи да използва песни на бандата в предизборната си кампания, предадоха от ТАСС. В изявление до медиите правният екип на британските рокаджии уточни, че работи съвместно с организацията за авторски права BMI за прекратяване на неразрешеното използване на музиката на групата.

Хората на Тръмп пуснаха парчето "You Can't Always Get What You Want" миналата седмица на митинг в Тълса, Оклахома. Същата песен звуча и на събития на Тръмп през 2016-а. "Ролинг Стоунс" не агитират за Доналд Тръмп", заявиха тогава в Туитър музикантите. В изявлението се посочва още, че ако се наложи, ще бъдат предприети "последващи действия", след като досега предупрежденията са били пренебрегвани. От BMI са информирали екипа на президента, че следващото нарушаване на авторското право на "Ролинг Стоунс", ще подлежи на съдебна санкция.

Преди дни семейството на покойния Том Пети предупреди служителите на Тръмп да спрат с използването на негови песни, след като парчето "I Won't Back Down" бе употребено на същия митинг в Тълса. С аналогични искания към президента се обърнаха и Елтън Джон, Адел и Стивън Тайлър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай