Рокери от цяла Европа на събор край Разлог

Рокери от цяла Европа на събор край Разлог | StandartNews.com

Мотори, музика и силни усещания събират хиляди в Рила и Пирин

Рев на мотори, рок музика и атрактивни надпревари ще разтърсят планините Рила и Пирин в края на тази седмица. Хиляди рокери от страната и чужбина ще атакуват местността Предела от 22 до 24 юли за юбилейния десети мото рок фест, организиран от Мотоклуб „Пирински вълци" – Благоевград. Ревът на машините и песните на рок бандите няма да спрат и за миг през трите дни на шоуто. А то ще стартира по традиция с водосвет в петък привечер. Тъй като после няма да се пътува никъде, ще има надпиване с бира, мятане и бутане на бирен кег. Първата вечер на сцената ще забиват групите „Future Boogie", „Black rose" и „Т-34". След полунощ рокерите ще се забавляват с рок караоке с DJ Pop Core.

Почетната обиколка на Разлог ще започне в събота в 12,30 часа. Преди това хилядите участници в събора ще почетат паметта на загиналия в катастрофа през 2010 година по време на сбирката на рокерите Петрослав Крумов от Радомир. Те ще поднесат венец на паметната му плоча. След обиколката на града следва състезание за атрактивно каране и драг гонки. Няма да мине без състезание за най-много и най-атрактивни татуировки, за най-шумен мотоциклет, за най-добра самоделка. Ще се играе боулинг с дамски чорап на главата, ще има и надпревара по лапане на кебапче от мотор и мото дартс. Втората вечер концерти ще изнесат музикална банда „Rock Heart" – трибют банда на „MOTORHEAD", „METALLICA" и „ACDC", „VULGAR BULGAR" – трибют банда на „PANTERA", и „Обратен ефект".

„Очакваме над 1000 рокери от цялата страна, Гърция, Македония и Западна Европа. Всички сме хора с бензин в кръвта. Да си рокер, това е до живот - вятър в косите, рев на двигател в ушите, свобода в душите", твърди председателят на „Пирински вълци" - Методи Методиев-Вожда.

На мотосъбора рокерите ще отправят апел към водачите на автомобили за повече толерантност към тях. Не винаги мотористите са виновни за катастрофите. Най-важното е да се промени отношението на обществото към мотористите. Сред гостите на събора идват не само членове на мотоклубове и мотористи, но и хора, които са рокаджии, любители на хубавата природа, свободния дух, силните усещания. „А това е признание, че това, което правим, си струва", допълва Вожда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай