Рок на корем и бира на метър

Рок на корем и бира на метър | StandartNews.com

Red Rock връща доброто настроение в Аспарухово

Настроението за живот се завръща в бедстващия заради потопа варненски квартал "Аспарухово" благодарение на живата музика в култовото заведение на плажа "Red Rock". Цигулка, китара и клавир всяка вечер обновяват репертоара с по едно ново парче и вдигат клиентите на крак като на концерт. Триото "Red Rock bend" изпълнява всички рок хитове без почивка. Често има и гостуващи звезди. В събота вечер жици ще опъне "Обратен ефект". Любимите изпълнители от "БГ рок", Пецко, Васко Кръпката, "Фанданго", "Уикеда ," Пиф" и Светльо Хиподилски се редуват на сцената от Джулая насам и през цялото лято, за да не спира купонът. Първоюлският изгрев беше посрещнат по традиция на Аспаруховия плаж пред "Red Rock" с огньове, рок балади и рев на мотори. Най-големите ентусиасти дори наредили маса с мезета в плиткото море до брега, припомня собственикът на заведението Цветозар Рачев, който също е запален рокаджия и рокер. В разгара на летния купон често се поставя маса върху празен резервоар с двигател от лодка, за да се прави нощна разходка. Ако свърши бензинът, гребем с чинии, казва Цветозар.

Потопът и черният ПR пообъркаха началото на сезона, но вече заявки и резервации за маса има от фенове по цялото Черноморие, включително и от англичани и руснаци. "Red Rock" е любимото заведение не само на хората в Аспарухово, но и на цяла Варна. Не само заради рок музиката, а и заради добрата кухня и народните цени. Бирата се предлага на метър - точи се направо от кеговете, като 3 литра струват 12 лева. Рибата е в изобилие и винаги прясна - чернокоп, цаца, сафрид, лефер, калкан. Специалитет на заведението са рибната и месната дъска, които покриват цяла маса. Рибната дъска е със сафрид, кая, калмари, скариди, рибен шиш, чернокоп и пикантен сос. Ястието е достатъчно да нагости цялата рок компания, че и да остане. Подходящи мезета за бирата са катък, картофи "Мърфис", печено сирене с мед и босилек и още куп други вкусотии. Предлага се задушен свински джолан, друсан кебап, винено мезе - от свинско, пилешко, наденица, гъби и бекон. По поръчка се прави печено прасенце, заек или агне. Лято 2014 започна преди Джулая с бирен фест и ще завърши наесен пак с него, като общината помага с терен, за да се поберат всички гости на Аспаруховия плаж. Семействата идват с хлапетата си, защото за техните игри има отреден шарен детски кът. Помислено е и за уединението на влюбени - има сепаре в 11-тонна каца, върху която е терасата с изглед към цяла нощна Варна.

Салата Рока

150 грава домати, 110 грама кисели краставички, 75 грама език, 90 грама бекон, 1 яйце, 150 грама катък, маслини, зелена салата за украса, печен пипер - 150 г, тарама хайвер - 50 грама. Сервира се върху пърленка. Освен за мезе става и за вечеря.

Специалитет "Red Rock"

200 грама филе, 200 грама пилешки пържоли от бут, 120 грама пипер, 100 грама домати, 60 грама обезкостени маслини, 50 грама синьо сирене, 1 брой пърленка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай