Роднини на акушерката: Тя няма психични отклонения

Роднини на акушерката: Тя няма психични отклонения | StandartNews.com

Акушерката Емилия Ковачева, която преби новородено с шише, няма никакви психични проблеми. Това твърдят нейни близки от Самоков. Част от нейното семейство е разбрало за случилото се късно снощи, съобщава бТВ. „Мога да ви уверя, че откакто се помня, тя не е давала признаци за някакви психични отклонения. Тя е неспособна да направи такова нещо с умисъл", категоричен е племенникът й Даниел Кирилов.

Роднините на жената отхвърлят тезата на прокуратурата, че става дума за опит за предумишлено убийство.

„Много е добра, любезна с всички. Тя не е способна на такова нещо", твърдят местните за Ковачева, която е работила дълги години в Самоков.

Племенникът на Емилия твърди, че леля му неволно е изпуснала бебето, а не го е удряла с шишето. „Това, което разбрах, е, че неволно е било изпуснато дете и просто не ми го побира ума. Хора сме, всеки греши, на всеки може да се случи", допълни още Кирилов.

Беше отпуска от една седмица, каза майката на акушерката пред Нова тв. И уточнява, че това е станало точно след инцидента в болницата.

Тя е акушерка от около 20 години, казва жената и изтъква, че Емилия е била медицинска сестра. Преди това тя е работила в родилното в Самоковската болница.

„Ние ще я защитаваме където трябва", каза пред бТВ майката на акушерката, която остава в ареста.

Пред Нова тв пиарът на "София Мед" съобщи, че лечебното заведение се разграничава от действията на акушерката и ще съдейства по всякакъв начин на разследването. Тя обаче не пожела да коментира никакви подробности около работата на Емилия Ковачева през последните дни, включително, че е взела извънредна смяна.

От болница "Токуда", където е прието новороденото, съобщават, че бебето ще живее и полагат грижи за оздравяването му.

Повече за скандалния случай четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай