Ричард Гиър разчиства у дома. Разпродава любими вещи

В интервю по повод търга Гиър предпочита да не се определя като колекционер

Ричард Гиър разчиства у дома. Разпродава любими вещи | StandartNews.com

Холивудската звезда Ричард Гиър от години е обект на фотографите, но се оказва, че актьорът високо цени работата на хората зад обектива. Доказателство за интереса му е звездната колекция от фотографии, която той предлага на търг на аукционна къща "Кристис" този месец, съобщи електронното издание "Артнет".

Повече от 150 фотографии, събирани от Гиър години наред, запечатват историята между 19-ти и 20-ти век. В колекцията са творби на иноватори от 19-ти век като Гюстав льо Грей и Карлтън Уоткинс, както и водещи фигури в съвременната история като Алфред Стиглиц, Тина Модоти, Даян Арбъс, Сали Ман.

Приятелството на Гиър с фотографа Хърб Ритс, който е автор на прочут портрет на актьора от 1977 г., събужда интереса на екранната звезда към фотографията. Много от произведенията в колекцията му са придобити директно от авторите.

В интервю за "Холивуд рипортър" по повод търга Гиър предпочита да не се определя като колекционер. "Просто започнах да купувам неща, които ми харесват", казва той. Актьорът разказва, че интересът му към фотографията се появил, когато бил младеж и сам експериментирал фотографски техники.

Колекцията му, оценявана първоначално на два милиона щатски долара,ще бъде изложена в галерията на "Кристис" в Бевърли Хилс от 23 до 26 март, а онлайн търгът е от 23 март до 7 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай