Революция. Откриха тайната на младостта и тя е много проста

Свързана е с мозъка

Революция. Откриха тайната на младостта и тя е много проста | StandartNews.com

Със сигурност сте осъзнали, че така наречената възраст няма нищо общо с биологичната. Този факт е по-осезаем при жените.

Вероятно сте срещали жени на 30, които изглеждат на 50, а други на 60 могат да бъдат добра конкуренция на 35 годишни красавици, пише сайтът „Новото познание”.

Но защо се получава така?

Учените твърдят, че главна роля при поддържане на младия лик нама нито генетиката, нито козметиката. Скоростта, с която остаряваме се определя от мозъка.

Съществува понятие наречено „психологична човешка възраст“.

Именно тя влияе на вида ни, а остаряването зависи напълно от процеси извършвани в човешкия мозък, според учени от Харвардския университет.

В началото на ХIX в. мъж или жена на 35-40 г.са били считани за възрастни.

Да останем млади на външен вид и по дух в напреднала възраст може да помогне на нашата психика, мисли и отношението към света.

Ето от какво зависи външната красота:

Хипотезата, основана на изследвания звучи така : „Скоростта, с която остаряваме, зависи от нашия мозък.“

Ето и 3 негови признака:

Позволим ли веднъж да се появи чувството, че всички красиви моменти в живота ни са останали в миналото, и че им е „минало времето“ започваме да остаряваме.

Възрастният по психологична линия човек живее със спомените си, а младият с плановете си.

Не напразно някои хора в САЩ на 60 годишна възраст следват в университет, посещават различни курсове.

Всичко ново стимулира активността на мозъка и оптимизма. По този начин се поддържа младостта.

С напредването на възрастта е нормално да поставим някои ограничения що се отнася до физически възможности или отговорности.

Но всеки етап от живота отваря нови възможности. Ако ви е трудно да правите нещо физическо, можете да започнете да развивате артистичните си способности.

Учете езици, ходете на екскурзии, посещавайте нови страни, организирайте различни събития. И тогова дори 20-годишните не биха могли да се конкурират с вас.

Не си поставяйте ограничения, търсете възможности

Както съвременната наука, така и древните познания демонстрират, че благодарните и щастливи хора живеят повече, и изглеждат по-добре.

Стабилната психика е тайната на младостта

Човекът, който успява да се адаптира спокойно към промените и преодолява трудностите, който не се „впряга“ лесно винаги ще бъде по-млад.

На хората радващи се на живота бръчките по лицето се формират по различен начин. Тези хора са винаги по-привлекателни.

Ключът към удължената младост е да виждаш кое е по-доброто в живота, да имаш чувство за хумор, да благодариш за всеки изживян ден.

Развивай се, радвай се, независимо от какво би и не би се случило. И най-важното: не мислете често кога сте роден и на колко сте в момента.

Животът е ваш, емоциите, тялото също. Можете да правите, каквото си поискате, независимо от възрастта. Стига да го пожелаете истински.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай