Ремонтират участъци от „Тракия" до първи юли

Ремонтират участъци от „Тракия" до първи юли | StandartNews.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че през активния летен сезон на автомагистрала "Тракия" ще има само два участъка с ремонтни дейности - на двата виадукта на 61 и 67 километър. Те трябва да бъдат завършени до края на годината.

Три участъка в ремонт с обща дължина 50 километра ще има по магистралата от следващата седмица. Те ще са в районите на София, Пазарджик и Пловдив и трябва приключат до началото на юли, добави тя.

"Целта на днешното посещение е инспекция. Започвайки от АМ „Хемус" и моста на „Елешница", който стана обект на сериозен дебат през последните седмици, искам да се види реалното му състояние", обясни Павлова по време инспектиране на критични участъци, предвидени за спешен ремонт при виадукт "Елешница" на АМ "Хемус".

"Мостът е построен 1979г., а е пуснат в експлоатация 1980г. От тогава, до сега съоръжението не е ремонтирано. Състоянието му не само е аварийно, а е опасно за движение, защото разрушаването на асфалтовата покривка и бетонната плоча е действително застрашаващ. Това беше и причината този мост да бъде затворен още от края на месец януари. Сега след приключването на зимния сезон започва работата по него", каза министърът и посочи, че ремонтните дейности ще засегнат и основата на моста, който има нужда от нова хидроизолация.

"За да осигурим добро движение, сме съставили график, по който да се изпълняват ремонтите на АМ "Тракия", в допълнение на виадукта "Елешница" на АМ "Хемус". Ремонта ще започне на 20 април от 5-ти километър. Вторият етап на работа започва на 27 април, а движението ще се организира "шахматно", за да може да се прехвърля от едната в другата лента", каза тя, цитирана от "Фокус".

"Графикът за изпълнение на всички участъци, от 5-ти до 10-ти километър, от 60-ти до 90-ти километър и от 119-ти до 135-ти километър, са планирани така, че на 1 юли да са приключили всички дейности с ремонт на асфалтовите части. Ще има две изключения. Това са мостовете на 61-ви и 67-и километър. Техният срок за изпълнение ще бъде по-дълъг", допълни Лиляна Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай