Рекордите в Инстаграм

Яйце върху асфалт конкурира Кайли Дженър

Рекордите в Инстаграм | StandartNews.com

TikTok и Likee все по-яростно конкурират Инстаграм, но повечето от знаменитостите остават предани на любимата си социална мрежа, която мълниеносно и като вирус разпространява снимките.  Ето няколко симптоматични примера. Елън Дедженерес пусна селфи от церемонията на Оскарите през 2014-а и написа отдолу „Номер едно за всички времена“. Има защо – на него са Мерил Стрийп, Брад Пит и Анджелина Джоли, Дженифър Лоуренс, Брадли Купър, Люпита Нионго, Джулия Робъртс, Кевин Спейси... Звездното кадърче събра над 1,3 милиона лайквания в Инстаграм и над 3 милиона споделяния в Туитър. 

Снимката от сватбата на Ким Кардашиян и Кание Уест е класирана като най-популярната в Инстраграм – има над 2, 5 харесвания. Ким изби рибата и когато засили снимка, от която става ясно, че има шест пръста на краката си. И досега не е ясно – фотошоп или игра на природата. Но принципно страниците на сестрите Кардашиян са сред водещите – с клюки от личния им живот и от бизнесите им. Кендър Дженър, по-малката сестра на Ким, разби рекордите с автопортрета си, на който лежи на пода, а косата й аранжирана във формата на сърце. За месец позата събра 2, 7 милиона харесвания, а сега вече води с 3,6 милиона. Селена Гомес, която пие със сламка най-известното газирано питие в света и гледа съблазнително в обектива, се сдоби с 4 милиона лайквания за две седмици, а днес вече има 7 милиона и стотици хиляди възторжени коментари. Бременната Бионсе разби мрежата, която пусна своя снимка, на която е много бременна, и за половин час бе удостоена с половин милион еуфорични одобрения, които денонощие станаха над 9 милиона. Кайли Дженър тиражира снимка на новородената си дъщеричка Сторми. Резултатът беше 18 милиона лайкове. Така тя предизвика шегобиец, който направи акаунта world_record_egg и призова: Дайте да бием рекорда на Кайли. Последователите започнаха активно да харесват публикацията – за няколко дни постът получи 18,4 милиона харесвания, които за година нараснаха на 54 милиона. За да си отмъсти, Дженър пусна видео, на което чупи яйце върху нагорещен асфалт, а то мигновено започва да се пържи, докато тя се смее саркастично. Клипчето удари 46 милиона гледания.

Лейди Гага също често се разписва, но често е ругана от последователите си – особено когато имаше подозрение, че заради нея Брадли Купър е зарязал Ирина Шейк. Един от най-активните диспути напоследек обаче се разгоря около два въпроса: как се правят бисквити по корейски и за колко време биха пристигнали колети от Китай. Дженифър Анистън също удари тавана, след като се дебютира в Инстраграм навръх 50-ия си юбилей със снимка от „Приятели“ – вече с 16 милиона лайквания и 400 000 споделяния. Дженифър Лопес неотдавна направи 3 милиона харесвания и 40 000 коментара с кадър от фитнеса – но не заради перфектната си фигура, а заради мъжа в маска и със завързана уста, който се вижда в дъното на снимката. Скоро обаче се разбра, че това е годеникът и Алекс Родригес. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай