Разследват случай с отрова за животни на детска площадка

Разследват случай с отрова за животни на детска площадка | StandartNews.com

София. В столичния квартал "Лозенец" полицията разследва случай с наличие на отрова за животни на детска площадка. Първият сигнал в столичната полиция е бил подаден още в средата на миналата седмица. Тогава мъж съобщил в Четвърто РУП, че кучето му е умряло след разходка в района на детска площадка на столичния булевард "Джеймс Баучър". В СДВР били подадени още подобни сигнали. Предстои да бъде извършена проверка.

Явор Гечев от фондация "Четири лапи" уточни, че най-често за отравяне на животни се използват инсектициди или стрихинин. "Миналата седмица има едно отровено домашно куче, преди това има още едно. Мисля, че е домашно, но междувременно има и други. Доколкото разбрах днес от хората, в квартала са 7-8 отровените животни. Това са само кучетата, отделно имало котки, гълъби и така нататък. Може да се каже, че това дори е и опит за терористичен акт, защото е разхвърляна една отрова и то на детска площадка, защото там има детска площадка, в която няма никаква гаранция кой ще я погълне. Това е градинката на водната кула, която всъщност е детска площадка", уточнява специалистът пред БНР.

От МВР твърдят, че ако при полицейските проверки бъде доказано наличието на отрова, по случая ще бъде образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай