Разпределят общите разходи за топла вода по нов начин

Разпределят общите разходи за топла вода по нов начин | StandartNews.com

Изравнителните сметки за парно и топла вода, които много хора очакват с интерес, ще ни "облеят" сякаш със студен душ. Причината е, че общите разходи за топла вода ще се разпределят по нов начин.

Промените са обнародвани в държавен вестник преди 2 дни. Така ще се наложат корекции в изравнителните сметки за изминалия отоплителен сезон, съобщи бТВ.

Когато общия водомер показва по-високо потребление в сравнение с индивидуалните водомери, ще се начисляват по 140 литра на денонощие на тези, които са без индивидуални водомери, с повредени или с такива без пломба. Това сочат част от поправките, които разгневиха много граждани, които и до момента трудно се справяха със задълженията си за топлото в София.

Количеството ще се начислява и в случай, че потребителят не е осигурил достъп на инкасатора за годишен отчет. На тези абонати ще се начислява и разликата между общия водомер и сбора от индивидуалните.

Когато на общия водомер е отчетено по-ниско потребление, печеливши ще бъдат само тези, които имат индивидуални водомери, защото ще се приспада само от тяхното потребление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай