Неделя,

Разпределят общите разходи за топла вода по нов начин

От: Администратор -
2284
Разпределят общите разходи за топла вода по нов начин
A
A
A

Изравнителните сметки за парно и топла вода, които много хора очакват с интерес, ще ни "облеят" сякаш със студен душ. Причината е, че общите разходи за топла вода ще се разпределят по нов начин.

Промените са обнародвани в държавен вестник преди 2 дни. Така ще се наложат корекции в изравнителните сметки за изминалия отоплителен сезон, съобщи бТВ.

Когато общия водомер показва по-високо потребление в сравнение с индивидуалните водомери, ще се начисляват по 140 литра на денонощие на тези, които са без индивидуални водомери, с повредени или с такива без пломба. Това сочат част от поправките, които разгневиха много граждани, които и до момента трудно се справяха със задълженията си за топлото в София.

Количеството ще се начислява и в случай, че потребителят не е осигурил достъп на инкасатора за годишен отчет. На тези абонати ще се начислява и разликата между общия водомер и сбора от индивидуалните.

Когато на общия водомер е отчетено по-ниско потребление, печеливши ще бъдат само тези, които имат индивидуални водомери, защото ще се приспада само от тяхното потребление.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички