Разкопаха и бул. "Никола Мушанов"

Разкопаха и бул. "Никола Мушанов"  | StandartNews.com

София. Ремонтът на булевард "Никола Мушанов" в отсечката от булевард "Възкресение" до улица "Житница" започна. От столична община поясняват, че по план цялостната реконструкция на трасето трябва да завърши в средата на юни. Движението е разделено на две. В едната половина се извършва ремонт, а в другата половина има организация на движение с по една лента в посока. Цялостният ремонт в този участък трябва да приключи за около 20 дни. След това ще бъде създадена обратната организация. Предвижда се да се обновява всичко, дори ще се обособи велоалея. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов заяви:

Според разчетите до средата на юни би трябвало да е приключило всичко. - ремонт на пътните платна, включително и Овча купел до кръстовището с "Цар Борис Трети" и автогара "Овча купел". Пътни платна, тротоари, осветление, елементите на пътната безопасност, всички основни елементи на инфраструктурата. Улицата е в доста тежко експлоатационно състояние. Има потъвания на конструкцията на пътното платно

За да бъде спазен пусковият срок, екипите на фирмата, която е наета за ремонта, ще работят с удължено работно време, уточни Христов. Служители на "Пътната полиция", заедно с представители на фирмата-изпълнител, идея да програмират светофарните уредби, така че шофьорите да бъдат максимално улеснени, съобщи БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай