Райските кътчета на Южното Черноморие. Красивият Маслен нос

Ето го и него

Райските кътчета на Южното Черноморие. Красивият Маслен нос | StandartNews.com

Южното ни черноморие е наистина зашеметяващо! То разполага с много фестивали,събития, хотелски комплекси, туристически атракции, барове и безкрайно дълги пясъчни плажове. Точно поради тази причина всяка година там идват млади летовници от чужбина, като и ние българите също го предпочитаме. В следващата поредица ще ви покажем 10 от най-интересните локации, които можете да посетите там.

Между устието на река Ропотамо и залива Стомопло се намира големият полуостров Боруна се намира Масленият нос. Той бива разделен на 2 части от залива Света Параскева. От север завършва с нос Коракя, а на юг с Маслен нос.

Всеизвестен е, като най-красивия по Южното Черноморие, като е много посещаван от туристи. Локацията му е на 6 километра от курортът Приморско, а самото му име идва от  мит, според който в стръмните скали се разбили много кораби, пренасящи зехтин, като така се омаслява цялата околност, та оттам - Маслен нос. До Маслен нос е кеят в Приморско, който е локализиран и всеки ден там се отправят ветроходни плавателни съдове, които ви развеждат из заливите и акостират на носа. 

  • Открийте всички райски кътчета по Южното Черноморие в новия брой на вестник "Стандарт" от 28.7.2023

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай