Неделя,

Рашидов награди Никита Михалков със "Златен век"

От: Failed to load user -
Рашидов награди Никита Михалков със "Златен век"
A
A
A

Министърът на културата Вежди Рашидов награди днес в Москва световноизвестния актьор, режисьор, продуцент, сценарист, преподавател и общественик Никита Михалков с най-високото отличие на българското Министерство на културата "Златен век" с огърлие - за заслугите му за развитието на българо-руското културно сътрудничество, информират от пресцентъра на родното ведомство.

„Особено съм щастлив със Златния век, най-високото отличие на българското Министерство на културата, което получавам от министъра на културата Вежди Рашидов, още повече, че той е и голям творец. Ще нося с гордост това отличие!", каза на церемонията прочутият творец от световна величина Никита Михалков. Той заяви пред министър Рашидов готовността си да води майсторски клас в България и да представи у нас панорама на своите филми.

„Обичам много България и се възхищавам на българския талант", подчерта Михалков.

Никита Михалков прекъсна днес репетиция на театрален спектакъл, който готви в момента, както и обучението на своя клас студенти, специално за да се срещне с българския министър на културата и да получи лично високото отличие „Златен век".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички