Вторник,

Радост в зоопарка! Кой сменя Артайда

От: Редактор -
1060
Радост в зоопарка! Кой сменя Артайда
A
A
A

Нови животни ще зарадват посетителите на Софийския зоопарк. След загубата на любимата на много посетители Артайда два слона ще пристигнат в столицата за радост на малки и големи.

Вече се водят активни преговори с Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА), разказа директорът на зоопарка ланд. арх. Добромир Бориславов пред „Монитор“.

Въпреки ниските температури и натрупалия сняг изненадващо много животни са излезли във външните заграждения, за да се насладят на слънчевите лъчи.

Сибирският тигър и евроазиатският рис Беси изглежда се чувстват като на плаж. Естествената среда на тези големи котки включва много студено време, затова и снегът през последните дни е добре дошъл за тях.

Зала „Големи котки, терариум и аквариум“ не е единственото временно затворено помещение. В залите „Гиганти“ и „Маймуни“ 1, 2 и 3 допускането на посетители също е временно забранено. Въпреки причиненото неудобство ни уверяват, че през топлия сезон от април нататък 90% от животните излизат в откритите заграждения и желаещите да им се порадват ще имат тази възможност.

 Слоновете са сред приоритетните животни на столичния зоопарк. Това ценно животно е едно от първите обитатели на зоологическата градина в София още от откриването й през далечната 1888 година.

Софийският зоопарк е единственото място в страната, където посетителите могат да видят това емблематично животно. Целта е не само да се осигури подходящо местообитание за тези ценни животни, а и да им се създаде социална среда, обяснява арх. Бориславов.

След разговори с някои от най-малките посетители стана ясно, че едно от най-очакваните животни е жирафът. Директорът на зоологическата градина  увери, че на територията на зоопарка ще има жираф, но не се ангажира със срокове.

В края на миналата година столичният зоопарк увеличи семейството си с двойка черни лешояди. Малко преди това мечкарника също се сдоби с ново попълнение. Бърнестата мечка Шрея пристигна от Сингапур през ноември. 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички