Работниците от "Ремотекс" отново на протест

Работниците от "Ремотекс" отново на протест | StandartNews.com

Раднево. Работниците от "Ремотекс" излязоха отново на протест. Вече 11 месеца работниците очакват да им бъдат изплатени заплатите.

Те блокираха пътя Раднево - Нова Загора в 10,30 часа, с което отново показаха, че настояват да си получат парите по-скоро, съобщи БНР.

Протестиращите обявиха, че не са виждали собствениците на предприятието Сабин Спахиев и Галин Неделчев от последното посещение на министри от кабинета в "Ремотекс".

Информация от кабинета за успешна сделка досега няма. Това каза пред БНР Бойка Боева, председател на общинската организация на КНСБ в Раднево. Неофициални данни сочат, че държавата предлага на собствениците 9 млн. лева, колкото е приватизационната цена за цялото предприятие, продадено през 2002 година, заедно с поемане на дълговете от 25 милиона лева за заплати, осигуровки и към банки-кредитори. 12 милиона са склонни да дадат от държавата, но собствениците на "Ремотекс" искали близо седем пъти по-висока цена, пише БНР.

Инициативният комитет от "Ремотекс" настоява да получи отговор за това как държавата ще съдейства на работниците за техните проблеми. В тази връзка са изпратили писмо до областния управител Живка Аладжова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай