Работници в дървена ваканция заради Тунджа

Работници в дървена ваканция заради Тунджа | StandartNews.com

Искаме пари от ЕС и за Гълъбово

Нивото на река Тунджа в района Сливен спадна със 7 см през последното денонощие. Това съобщи пред "Стандарт" управителят на "Напоителни системи" Сливен Мустафа Мустафов. "Лошото е, че при нас започна отново да вали", каза пред "Стандарт" областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

В града е наводнена голяма част от индустриалната зона. "На практика достъпът до много фирми е невъзможен от страна на работници и собственици", каза Иванов. Остава критично положението в сливенското село Крушаре. Водата е близо до къщите на хората, имаме готовност за евакуация.

Брюксел е дал зелена светлина за подаване на трета апликационна форма, с която държавата да иска помощ от Европейския фонд "Солидарност" за бедстващите райони у нас. Това обяви зам. строителният министър Деница Николова. Те ще са за последните наводнения у нас, като в момента най-критично е положението в Гълъбово и Раднево, обясни регионалният министър Лиляна Павлова. До 20 декември правителството ще трябва да разпредели първите 20 милиона от фонда, които Брюксел ни отпусна за наводненията в Аспарухово и Добрич. През януари се очаква да бъдат одобрени и средствата по второто ни искане за бедстващите в Мизия.

Междувременно река Русенски Лом заля дворове и ниви.

Белоградчишкото село Стакевци пък започна събирането на подписи за колективен иск срещу Енергото. В селото ток няма от 7 дни заради ледения дъжд, който изкара от строя далекопровод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай