Вторник,

Работим по нови правила

От: Администратор -
2876
Работим по нови правила
A
A
A

От днес вече ще работим при нови правила. Всеки ще може да избира колко часове да прекарва в офиса, с което се слага край на 8-часовия работен ден.

Вече няма да можем да трупа отпуски както преди. Работодателите ще ни ги налагат на сила, ако не искаме да ги ползваме в определения срок.

Служителите ще може да работят при гъвкаво работно време, но това ще бъде възможно при определена договорка между двете страни. По този начин ще работим повече през някои дни и по-малки през други. Крайният резултат обаче трябва да бъде 40 часа на седмица.

До 31 януари работодателят вече е длъжен писмено да ни уведоми за оставащия отпуск. А ако не искаме да го използваме, той вече има правото да ни накара да го направим. С промените младежите ще могат да се трудят по-дълго – ще могат да работят до по-късно и то с два часа повече – до 22 часа. И още – с едномесечно предизвестие работодателят вече ще може да уволнява работници с право на пенсия. Факт са и еднодневните трудови договори. Продажбата им започва, съобщава Нова тв.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички