Пускат ски пистите на Витоша

Найденов уволни шеф от Агенцията по горите

Пускат ски пистите на Витоша | StandartNews.com

София. Ски пистите на Витоша ще бъдат отворени за всички желаещи на 15 декември, събота. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов след заседанието на кабинета в сряда. Той обясни, че отварянето им ще стане, след като Министерски съвет прие наредбата за наемите на ски пистите.

В петък, документът ще бъде обнародван в Държавен вестник, а наемателят на пистите е обещал, че в събота може да открие сезона.

След заседанието на кабинета стана ясно, че Мирослав Найденов е уволнил началника на отдел „Промяна на предназначението, вещни права и разпореждане с горски територии" в Агенцията по горите - Георги Котарев. Официалната причина е несправяне с работата. Според Найденов експертът е предриел действия, свързани с превръщането на морени в ски писти.

Бойко се застъпи за детските лифтове

Детските влекове на Витоша трябва да останат и децата да продължат да практикуват ски-спорт, коментира още Мирослав Найденов.  На среща с премиера Бойко Борисов с природозащитници, една от темите е била детските лифтове. Имало конфликт между хората, които са ги инсталирали и големия концерсионер. 

Найденов обеща, че и този проблем ще бъде разрешен, тъй като има достатъчно аргументи за това. "Лично премиерът заяви, че не искаме по никакъв начин да бъдат възпрепятствани децата да могат да се учат и да практикуват този спорт", каза Найденов.  Такса, която трябва да плати концесионерът ще стане ясна след оценка на база на приетата  наредба, определяща наемните отношения и цените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай