Пускат и втората лента на "Хемус"

Пускат и втората лента на "Хемус" | StandartNews.com

Втората лента на АМ "Хемус" може да бъде отворена, за да се намалят километричните колони от автомобили. "След съгласуване с АПИ ще бъде отпуснато и второ платно за движение на автомагистрала „Хемус", което да подпомогне предвижването на автомобилите". Това съобщиха от пресцентъра на ОД МВР –София пред "Фокус". От АПИ все още обаче не са съобщили за отваряне на лентата. 

Колоната от автомобили на проблемния участък на „Хемус" намалява. Причината е, че много от пътуващите отдавна са се изнесли от София.

Две катастрофи са станали на автомагистрала „Тракия", но няма пострадали. Движението там е по-спокойно.

Припомняме, че в началото на деня се образуваха километрични опашки по основните магистрали в страната. Много шофьори чакаха с часове в задръстванията.

След 12, 30 часа е спряно движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона в района на пътен възел „Жерково" на АМ „Хемус" и в участъка от км 0 до 5 км на АМ „Тракия". Поетапно временно се спира и движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона на път I-8 София - Калотина в района на град Сливница, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Забраната важи до отпадане на необходимостта. Потокът от автомобили на изход София в посока АМ „Тракия" се отклонява временно от органите на „Пътна полиция" по път I-8 Нови хан - Вакарел, откъдето се включва на магистралата, уточниха от агенцията.

Обходни маршрути:

Освен по магистрала "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и второкласния път Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и този през прохода Петрохан София - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Алтернативно направление на магистрала "Тракия" е първокласният подбалкански път София - Пирдоп - Карлово - Бургас. Той може да се ползва както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи "Троянски", "Шипка" и "Републиката".

Пътуващите към Пазарджик може да ползват и първокласния път след Ихтиман.

На магистрала "Струма" в 4-километров участък от Долна Диканя до Дупница движението се пренасочва по първокласния път Е-79 за посока София, а в посока Дупница - движението остава по магистрала "Струма".

При изграждащия се участък Сандански - Кулата от магистрала "Струма" движението става по обходен маршрут през село Дамяница. Трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път и отново по новоизграден временен път се включва в първокласния път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай